Ingrediente
- 600 g piept de pui dezosat
- 150 g ceapă
- 300 g ardei verde
- 300bg roșii
- 30 g muștar dulce
- 4 căței de usturoi
- 10 g boia dulce
- 1 ardei iute, proaspăt
- 300 g orez prefiert (bob lung)
- 50g unt
- ulei pentru prăjit
- sare și piper
Mod de preparare
Pieptul de pui se spală ,se taie în fâșii și se condimentează cu sare și piper.
Legumele se spală se curăță și se taie julien.
Pieptul de pui se pune la prăjit în ulei încins, într-o tigaie.
În altă tigaie călim legumele.
Când legumele încep să se pătrundă, adăugăm usturoiul, apoi, la scurt timp, boiaua și muștarul, sare și piper.
Se pune într-un vas, untul la topit, apoi adăugăm orezul și îl prăjim pentru aproximativ 2 minute, amestecand continuu, apoi adăugăm cantitatea de apă necesară, sare și piper.
Când pieptul de pui este prajit și sotteul gata, le unim în același vas și le amestecăm.
Rezultă o tocăniță sârbească, delicioasă, care se servește cu garnitură de orez.
Piept de rață cu pire de păstârnac și sos de mure... Șalău duchesse cu sos de capere și măsline kalamata...