- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 2 kg mușchi file de porc
- 300 cafea portoricană
- 100 ienupăr
- 100 g zahăr
- 300 g ardei roșu
- 1 kg ardei galben
- 1 kg de mămăligă
- 500 g unt
- 100 g ulei de măsline extravirgin
- 100 g sare
- 50 g piper
- 50 g pătrunjei
- 1 cutie flori comestibile
Mod de preparare
Se curăță mușchiul de tendoane și se masează cu sare și piper.
Se trece prin amestecul de cafea, ienupăr și zahăr.
Se frământă în amestecul respectiv, după care se dă la cuptor pentru 18 – 20 de minute.
Într -o tavă, se pun ardeii și se acoperă cu folie de aluminiu, apoi se dau la cuător pentru 25 de minute.
Când sunt gata se curăță de coajă și se transformă în sosuri cu ajutorul blenderului.
Între timp se prepară mămăliga, iar când este gata se răstoarnă pe o hârtie pergament si se dă la cuptor pentru a se usca și a obține un cips de mămăligă crocantă.
Când mușchiul este gătit se porționează și se așază pe farfurie, nu înainte de a pune sosurile obținute din ardei și pătrunjelul tras la tigaie.
Se adaugă și chipsurile de mămăligă și se decoprează cu flori comestibile.
Dorada la cuptor cu citrice... Noisette cu fructe de pădure, creme patissiere și foi de trabuc...