Antena Căutare

Mușchi de porc în crustă de panko, cu mămăligă, legume și spumă de ciuperci

Un preparat complex din care este imposibil să nu găsești ceva pe plac: Mușchi de porc în crustă de panko, cu mămăligă, legume și spumă de ciuperci.

Mușchi de porc în crustă de panko, cu mămăligă, legume și spumă de ciuperci
Muschi de porc în crustă de panko

Un preparat complex din care este imposibil să nu găsești ceva pe plac: Muschi de porc în crustă de panko, cu mămăligă, legume și spumă de ciuperci.

Ingrediente pentru rețeta Mușchi de porc în crustă de panko, cu mămăligă, legume și spumă de ciuperci


  • 800 gr mușchi de porc
  • 4 buc. morcovi baby
  • 4 buc. praz baby
  • 80 gr ciuperci shimeji brune
  • 1 caserolă fenel baby
  • 150 gr untură de porc
  • 30 gr turmeric
  • 150 gr ciuperci gălbiori
  • 150 gr ciuperci porcini
  • 30 gr piure de trufe
  • 100 gr unt
  • 500 ml smântână lichidă
  • 1500 ml lapte
  • 500 gr mălai
  • 500 gr brânză de burtuf
  • 5 căpățâni de usturoi
  • 3 legături de pătrunjel verde
  • 500 gr panko
  • 50 gr sare
  • 50 gr piper
  • 100 gr miere
  • 30 gr cimbru
  • 100 gr prosciutto
  • 50 ml cognac
  • 200 gr muștar
  • 3 buc ceapă roșie
  • creson mazăre
  • creson sfeclă roșie
  • 500 ml ulei
  • Flori comestibile
  • Noodles 1 punga mica

Mod de preparare pentru rețeta Mușchi de porc în crustă de panko, cu mămăligă, legume și spumă de ciuperci

Se pune laptele la fiert, la foc mic, cu sare, pentru mămăligă.

Între timp dăm față mușchiului de porc asezonandu-l în prealabil cu sare, piper și ulei. Cât timp mușchiul prinde culoare adăugăm mălaiul în vasul cu lapte și amestecăm continuu. Când mălaiul este aproape fiert, putem să adăugăm brânza de burduf și turmericul, amestecând bine pentru a se încorpora. După ce mușchiul s-a rumenit pe toate părțile, îl ungem cu muștar și-l tăvălim prin pesmetul panko și îl dăm la cuptorul preîncălzit la 150 de grade. Adăugăm în tavă și căpățânile de usturoi tăindu-le capacul și le asezonăm cu ulei sare piper.

Feliile de prosciuto le așezăm între două foi de copt și două tavi pentru a crea chipsuri de prosciuto drepte și crocante și le dăm la cuptor.

Tragem ciupercile în unt cu puțină ceapă, cimbru și pătrunjel. Când aceastea sunt gătite adăugăm smântâna lichidă.

Într-un blender adăugăm 0,8% din cantitatea de Xantan și 2% pudră de albuș de ou pentru a crea o spumă cât mai aerată.

Legumele spălate și curățate le tragem la tigaie în untură cu puțină sare și piper.

Verificăm mușchiul de porc, usturoiul și prosciutto de la cuptor.

Din chipsurile de prosciuto vom face o pudră roșie pentru decor.

Prăjim puțin noodleșii pentru a fi crocanți și a-i folosi la decor.

Poftă bună!

Ciorbă de burtă servită cu pâine de casă... Tagliatelle cu sos ragu alla Bolognese...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x