O armonie perfectă de preparate ce acompaniază o friptură din mușchi de vită într-o crustă deosebită de ciuperci.
Ingrediente
- 1 kg mușchi de vită
- 300 gr ciuperci uscate
- 100 gr muștar dijon
- folie de plastic
- sare
- piper
- 5 fire de ceapă esalote
- 2 legături usturoi verde
- 50 ml coniac brandy
- 1 crenguță cimbru verde
- 500 ml vin pentru gătit sau madeira pentru gătit
- 500 ml bulion de vită
- 5 baby morcovi roșii
- 5 baby morcovi galbeni
- 5 baby morcovi violeți
- 200 gr ciuperci chanterelle( gălbiori)
- 750 gr unt
- 10 cartofi roșii, mari
- 1 legatură rozmarin
- 1 bucată ghimbir
- 500 ml ulei vegetal
- 300 g bulion de pui
Mod de preparare
Se fasonează mușchiul de vițel și se rumenește la tigaie pe toate părțile până capătă o crustă.
Între timp, se transformă ciupercile uscate într-o pudră.
Mușchiul de vițel se unge cu muștar și sepresară cu pudra de ciuperci, apoi se înfășoară în folie și se porționează.
Se asezonează, apoi, cu sare și piper, apoi, se trag porțiile la tigaie pe ambele părți și se continuă prepararea lor, la cuptor, pentru câteva minute.
Pentru sos, se taie mărunt esalota și usturoiul și se călesc în ulei, apoi se adaugă cimbrul, se flambează cu brandy, după care se stinge cu vin, iar când vinul este redus suficient, se adaugă bulionul și se lasă la preparat până când sosul se îngroașă.
Se curăță gălbiorii și se trag la tigaie în unt.
Morcovii se fierb in apă, pentru 3-4 minute și se scot înainte de a se pătrunde prea mult, apoi se trag la tigaie cu unt, sare și piper.
Cartofii se curăță și se feliază pe rotund, apoi se trag la tigaie, în unt, întorcându-i de pe o parte pe alta, până devin aurii.
Se pun apoi într-o tavă și se presară cu sare, piper, rozmarin, usturoi, unt și bulion și se lasa dau la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Se așază toate preparatele pe platou și se servesc calde.
Gazpacho cu crema de avocado și frigărui de creveti și cod... Pui indian cu orez șofranat...