O combinație delicioasă de ingrediente, într-un preparat cu care poți cuceri orice invitat: ”Mușchi de vită Rossini cu sos de vin roșu, foie gras și baby spanac”.
Ingrediente pentru Mușchi de vită Rossini cu sos de vin roșu, foie gras și baby spanac
- 1 kg muschi de vită
- 750 ml vin roșu demi-dulce
- Câteva crenguțe de rozmarin
- 400 gr baby spanac
- 600 g unt
- 1 cățel de usturoi
- 1 caserolă cimbrișor proaspăt
- sare afumată. Maladon
- piper
- 800 g foie gras
- 1 caserolă chives
- 4 buc. valeriana
- 4 felii french toast
Mod de preparare pentru Mușchi de vită Rossini cu sos de vin roșu, foie gras și baby spanac
Se pune vinul la fiert într-o oală, împreună cu rozmarinul.
Se curăță mușchiul de vită, se filetează și se unge cu ulei și unt. Senpresară cu sare, piper, cimbru, rozmarin și usturoiul răzuit și se rulează în folie alimentară. Se lasă la marinat 30 de minute, la rece.
Se clătește spanacul și se scurge bine.
Se toacă 3 căței de usturoi și se călesc în unt topit, apoi se adaugă spanacul și se amestecă pentru 1-2 minute.
Se prăjesc cele 4 felii de pâine french tost în cuptor pentru a le așeza sub mușchiul de vită când va fi gata.
Se rumenește mușchiul de vită pe toate părțile, în tigaia încinsă, apoi se continuă prepararea lui la cuptor cu usturoi și cimbrișor proaspăt.
Se prăjește și foie grasul, feliat, la tigaie în unt și se stinge cu puțin vin.
Sosul de vin, după ce s-a redus consistent, se strecoară.
Peste feliile de pâine se așază puțin spanac, apoi felii de mușchiuleț, foie gras, chives tocat mărunt. Sos dejur împrejur, pe farfurie și sare afumată.
Mâncare de morcovi cu dovlecei și clătite pufoase... Scoverjoare de mălai servite cu smântână și fructe de pădure...