Chefi la cutite

PREMIERA SEZONULUI 6: 29, 30 octombrie!

Muschiuleț de porc cu legume în oțet balsamic și piure de țelină

 

Vă place friptura de porc, dar vreți să o gătiți altfel decât în modul clasic? Poate vă inspiră această rețetă de Muschiuleț de porc cu legume în oțet balsamic și piure de țelină. Este delicioasă! 


Ingrediente pentru Muschiuleț de porc cu legume în oțet balsamic și piure de țelină 

  • 5-600 g mușchiuleț de porc
  • 100 ml oțet balsamic
  • 200 g ceapă roșie
  • 200 g morcovi
  • 1 legătură baby morcovi cu frunze
  • 150 ml ulei de măsline
  • 150 ml vin alb demisec
  • 150 ml suc de portocale
  • 400 g țelină
  • 150 g cartofi
  • 100 g mere
  • 100 g unt
  • 200 g muștar de Dijon cu semințe
  • Sare
  • Piper
  • Nucșoară
  • Cimbru
  • Salvie
  • Semințe de coriandru
  • 500 ml supă de vită sau cuburi concentrate de vită

Mod de preparare Muschiuleț de porc cu legume în oțet balsamic și piure de țelină 

Mușchiulețul de porc, fasonat, se taie pe jumătate și se  trage la tigae în 100 ml ulei de măsline.

După ce  s-a rumenit pe toate părțile  se scoate și se lasă să se odihnească.

Ceapa se taie julien și se călește în uleiul în care a fost tras la tigae mușchiulețul de porc.

Morcovii se feliază pe rotund și se adaugă la călit peste ceapă.  

După ce ceapa a devenit sticloasă și morcovii s-au pătruns, se adaugă oțetul balsamic, se lasă aproximativ 10 minute și  se adaugă mușchiulețul de  porc care a fost  tăiat rondele.

Se adaugă salvia, cimbrul și vinul. 

Când vinul s-a evaporat și sosul s-a îngroșat se ridică de pe foc.

Baby morcovii se fierb împreună cu sucul de portocale și semințele de coriandru.

După fierbere se taie în formă de evantai și se  pun ca decor peste piureul de țelină

 Într-un vas cu suficientă apă, se pun la fiert, cu sare, țelina, cartofii și mărul,  care în prealabil au fost curățate și tăiate.

După ce s-au fiert se scurge apa,  se adaugă untul și se pasează cu blenderul, până piureul devine cremos.

Se asezonează cu sare, piper și nucșoară, după gust,  se adaugă muștarul de Dijon și se așază în farfurie alături de mușchiulețul de porc .

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe