- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Vă place friptura de porc, dar vreți să o gătiți altfel decât în modul clasic? Poate vă inspiră această rețetă de Muschiuleț de porc cu legume în oțet balsamic și piure de țelină. Este delicioasă!
Ingrediente pentru Muschiuleț de porc cu legume în oțet balsamic și piure de țelină
- 5-600 g mușchiuleț de porc
- 100 ml oțet balsamic
- 200 g ceapă roșie
- 200 g morcovi
- 1 legătură baby morcovi cu frunze
- 150 ml ulei de măsline
- 150 ml vin alb demisec
- 150 ml suc de portocale
- 400 g țelină
- 150 g cartofi
- 100 g mere
- 100 g unt
- 200 g muștar de Dijon cu semințe
- Sare
- Piper
- Nucșoară
- Cimbru
- Salvie
- Semințe de coriandru
- 500 ml supă de vită sau cuburi concentrate de vită
Mod de preparare Muschiuleț de porc cu legume în oțet balsamic și piure de țelină
Mușchiulețul de porc, fasonat, se taie pe jumătate și se trage la tigae în 100 ml ulei de măsline.
După ce s-a rumenit pe toate părțile se scoate și se lasă să se odihnească.
Ceapa se taie julien și se călește în uleiul în care a fost tras la tigae mușchiulețul de porc.
Morcovii se feliază pe rotund și se adaugă la călit peste ceapă.
După ce ceapa a devenit sticloasă și morcovii s-au pătruns, se adaugă oțetul balsamic, se lasă aproximativ 10 minute și se adaugă mușchiulețul de porc care a fost tăiat rondele.
Se adaugă salvia, cimbrul și vinul.
Când vinul s-a evaporat și sosul s-a îngroșat se ridică de pe foc.
Baby morcovii se fierb împreună cu sucul de portocale și semințele de coriandru.
După fierbere se taie în formă de evantai și se pun ca decor peste piureul de țelină
Într-un vas cu suficientă apă, se pun la fiert, cu sare, țelina, cartofii și mărul, care în prealabil au fost curățate și tăiate.
După ce s-au fiert se scurge apa, se adaugă untul și se pasează cu blenderul, până piureul devine cremos.
Se asezonează cu sare, piper și nucșoară, după gust, se adaugă muștarul de Dijon și se așază în farfurie alături de mușchiulețul de porc .
Rețetă de somon cu sos teriyaki... Biban de mare cu piure de conopidă, sfeclă caramelizată și sos vierge...