Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Negresă cu gem de caise și ciocolată. O prăjitură foarte aromată, cu o textură aerată!

 

Negresa cu gem de caise și ciocolată, este o prăjitură delicioasă, puternic aromată și cu o textură aerată!

Ingrediente

  • 5 ouă medii
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 50 ml lapte
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 g zahăr
  • 150 g gem de caise
  • 150 g faină
  • 2 lingurițe esență de migdale
  • 150 g nucă tăiată grosier
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • fulgi de ciocolată albă, pentru decor

Mod de preparare negresă cu gem de caise și ciocolată

Se pun pe foc, untul cu laptele și ciocolata ruptă și se amestecă continuu, până se obține o cremă omogenă.

Se amestecă ouăle cu puțină sare și zahărul până devin spumoase, apoi se adaugă, în fir subțire, 2/3 din compoziția cu ciocolată, ușor răcită.

Făina se cerne împreună praful de copt și se încorporează în compoziția de mai sus.

Se adaugă și esența și nucile tocate grosier.

Compoziția de negresă cu gem de caise și nuci se întinde într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm.

Se coace la 180 de grade pentru 35 de minute.

Se lasă apoi la răcit și se glazurează cu crema de ciocolată oprită.

Se decorează cu fulgi de ciocolată albă.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE