Antena Căutare

Negresă cu vișine și biluțe de cocos. O prăjitură rafinată cu gust bun și aspect plăcut!

Tot ce ne dorim de la o rețetă de prăjitură este să aibă gust delicios și aspect plăcut, iar rețeta Negresă cu vișine și biluțe de cocos, pe lângă cele două calități, mai este și ușor de făcut.

Negresă cu vișine și biluțe de cocos. O prăjitură rafinată cu gust bun și aspect plăcut!
Negresă cu vișine și biluțe de cocos

Tot ce ne dorim de la o rețetă de prăjitură este să aibă gust delicios și aspect plăcut, iar rețeta Negresă cu vișine și biluțe de cocos, pe lângă cele două calități, mai este și ușor de făcut.

Ingrediente pentru rețeta Negresă cu vișine și biluțe de cocos:


  • Pentru biluțele de cocos:

  • 500 gr brânză de vaci
  • 100 gr zahăr
  • 30 gr zahăr vanilat
  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri griș
  • 1praf de sare
  • 150 gr nucă de cocos
  • Pentru blat de negresă:

  • 5 ouă întregi + 3 albușuri
  • 150 gr zahăr
  • 100 gr unt gras
  • 100 ml lapte
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 300 gr
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 2 lingurițe esență de rom
  • 1 praf de sare
  • 300 gr vișine fără sâmburi
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare pentru rețeta Negresă cu vișine și biluțe de cocos:

Se pregătesc mai întâi biluțele de cocos.
Se amestecă brânza cu zahărul și sarea, apoi se adaugă gălbenușurile, nuca de cocos și grișul.
Se formează biluțe cât o nucă și se așază într-o tavă de aproximativ 24/35 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Pentru blatul de Negresă, se rupe ciocolata în bucăți si se pune la topit, îimpreună cu untul și laptele.
Când compoziția devine omogenă, se lasă la răcit.
albușurile de la cele 5 ouă, plus cele 3 rămase de la biluțele de cocos se mixează cu un praf de sare, apoi cuzahărul până se obține o bezea fermă.
Se adaugă bicarbonatul de sodiu stins în zeama de lămâie, apoi se încorporează gălbenușurile și ciocolata topită și ușor călduță.
Se adaugă esența de rom și făina cernută împreună cu praful de copt.
Compoziția obținută se toarnă peste biluțele de cocos și se presară vișinele din loc în loc.
Negresa cu vișine și biluțe de cocos se coace la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Se va porționa când este complet răcită, pentru a nu se sfărâma biluțele de cocos.
Se servește pudrată cu zahăr.

Citeste si: Negresă cu ciocolată, mere caramelizate și frișcă cu aromă de vanilie.

Tort cu cremă de cafea și cremă de ciocolată. O combinație de gusturi într-un tort reușit!... Rețetă de chec cu morcovi și nuci. Aromat și frumos colorat, poate deveni rapid desertul preferat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x