În cadrul unei rubrici speciale, Agerpres prezintă rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate. Pentru că ne aflăm în perioada postului , rețeta de ''Ciuperci cu vin alb'', publicată în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa poate fi ideală pentru prânz sau cină.
INGREDIENTE:
- ciuperci
- ceapă
- lămâie
- vin alb
- pătrunejel
- ulei, sare, piper
Ia jumătate de kilogram de ciuperci mici, spală-le cu îngrijire și usucă-le pe o pânză. Aruncă-le, apoi, într-o cratiță unde vei fi pus câteva linguri de untdelemn fierbinte. Adaugă sare, piper, o lingură de ceapă și pătrunjel, tocate mărunt, zeama de la două lămâi și 150 gr. de vin alb. Acoperă cratița și pune cinci minute la foc până dă în colcot. Lasă să se răcească și servește cu apa în care au fiert. Poți adăuga acestei mâncări și o lingură de muștar englezesc.
Gustare delicioasă pentru o masă copioasă! Cu câteva chifle faci adevărate minuni!... Pizza pentru leneși! Rețeta preferată e gata îndată, cu doar câteva ingrediente!...