Chefi la cutite

LUNI, MARȚI | ora 20.00

O altfel de pizza. Pizza turcească sau Lahmacun, cu carne tocată și gust tare bun.

 

Dacă v-ați plictisit de clasicele rețete de pizza, încercați pizza turcească sau Lahmacun, cu carne tocată și gust tare bun!

Ingrediente

  • 600 g carne macră de miel
  • 1 ceapă medie
  • 4-5 căței de usturoi
  • 150 g pastă de roșii
  • 1 lingură pastă de ardei dulce
  • 1 linguriță pastă de ardei iute
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • Pentru aluat:
  • 600 g făină
  • 250 ml apă
  • 50 ml ulei 
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 25 g drojdie proaspătă
     

Mod de preparare Pizza turcească sau Lahmacun

Călim ceapa tocată mărunt în puțin ulei și adăugăm carnea tocată peste ea.
Amestecăm cu o spatulă să se desfacă bine carnea tocată și o lasăm pe foc până este suficient de pătrunsă.
Adăugăm, apoi, roșiile și pasta de ardei, usturoiul tăiat rondele și o mai lăsăm pe foc 10 minute, potrivindu-i gustul cu sare și condimente, după care lăsăm compoziția de umplutură să se răcească.
Preparare aluat
Cernem făina într-un vas și îi facem o adâncitură la mijloc.
Într-un alt vas, frecăm drojdia mărunțită cu zahărul până se diluează, apoi adăugăm puțină apă caldă, 2 linguri de făină și omogenizăm maiaua.
Lăsăm maiaua la loc cald pentru aproximativ 10 minute, până iși dublează volumul, apoi o răsturnăm în adâncitura din făină.
Începem să o amestecăm cu făina de pe margini, adăugând treptat și uleiul și apa caldă în care am dizolvat sarea.
Frământăm un aluat nelipicios, pe masa înfăinată, apoi îl lăsăm la crescut, acoperit cu un ștergar curat, aproximativ 30 de minute.
Împărțim aluatul în două părți, pe care le întindem în două foi subțiri și ușor ovale.
Transferăm foile în tava cuptorului, pe hârtii de copt separate și așezăm umplutura la mijlocul lor.
O întindem frumos către margini, apoi pliem marginile aluatului peste ea, sub formă de bărcuță și le înțepăm ușor cu o furculiță, pentru a se suprapune bine peste carne.
Spargem câte un ou la mijlocul cărnii și dăm tava la cuptor pentru 20-25 de minute, sau până când aluatul este bine preparat și de asemeni, oul.
Să vă fie de folos!
 

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe