Ingrediente
- 1 kg de orez prefiert
- 200 g tăiței subțiri
- 6 cuburi maggi
- scorțișoară
- curry
- turmeric
- semințe de chimen
- 50 g stafide
- 200 g prune uscate
- 3 buc ardei iute roșu
- ulei
Mod de preparare
Stafidele și prunele uscate se pun la hidratat în apă ușor călduță. Pentru 10-15 minute.
Se pune uleiul într-o tigaie, la încins și se călește orezul, amestecând întens, pentru a se căli uniform.
Când absoarbe tot uleiul se completează cu apă fierbinte, sau supă și se laă să fiarbă până se hidratează bine și absoarbe apa, adăugând și cuburile maggi.
Se adaugă pe parcurs stafidele și prunele.
Se condimentează după gust cu scorțișoară, curry, turmerinc și chimen.
Separat se fierb tăițeii în apă clocotită cu sare, apoi se scurg și se servesc cu orezul deja preparat.
Se decorează cu rondele de ardei iute, prune, stafide, nuci, verdeață.
Somon în foietaj, cu sos de lămâie și roșii umplute cu spanac... Pastitio Grecesc...