Antena Căutare

Ou poșat în ierburi cu dovlecei grill, sparanghel sotat, telemea de capră și sos BBQ auriu

Mănânci ouă des? Încearcă această reţetă savuroasă!

Mănânci ouă des? Încearcă această reţetă savuroasă!

Ingrediente

2 ouă

1 ardei roșu tăiat cubulețe fine

Articolul continuă după reclamă

1 ramură cimbrișor verde tocată mărunt

10 g chives tocat mărunt

1 ramură tarhon verde tocat mărunt

1 lingură ulei de măsline

un praf de sare

un praf de piper alb

Consumabile: folie alimentară

Mod de preparare

Într-un bol de supă se așterne folie alimentară, care apoi se unge cu ulei de măsline. Creăm un melanj din ardei roșu, tarhon, chives și cimbrișor, cantitativ cât să intre într-o lingură și presărăm tot conținutul lingurii în centrul bolului prevăzut cu folie alimentară, iar mai apoi spargem oul asezonându-l cu sare și piper.

Strângem folia alimentară cât mai ermetic, astfel încât să obținem un buzunar cu care putem fierbe oul într-o formă cât mai aproape de cea naturală. Repetăm operațiunea și cu cel de al doilea ou.

Într-o oală cu apă în clocot inseram cele doua buzunare din folie alimentară cu conținutul de ou poșat în ierburi și le ținem 4-5 minute în funcție de cât de cremoasă vrem să obținem consistența gălbenușului. Se taie folia și se scoate oul, acum deja gata poșat.

Dovleceleul grill:

50 g ulei de măsline

1 dovlecel (7felii)

un praf de oregano uscat

un praf de sare

un praf de piper alb

Marinăm dovlecelul cu uleiul de măsline și toate celelalte ingrediente. Incingem o tigaie de teflon grillată în care vom găti dovlecelul astfel încât să rămână crocant.

Sparanghel sotat

5 fire sparanghel verde

50 g unt

un praf de sare

un praf de piper alb

Fierbem apa într-o oală adăugând și un praf de sare. Inserăm sparanghelul căruia în prealabil i-am îndepărtat cotoarele, timp de 1 min. Separat într-o tigaie la foc mediu adăugăm untul și sparanghelul direct din oală. Sotăm asezonând cu sare și piper timp de 1 minut.

SOS BBQ auriu

1 lingură muștar dijon

1 lingură miere

1 lingură sos worchester

1 linguriță oțet balsamic alb

1 praf boia afumată/dulce

1 linguriță ulei de măsline

un praf de sare

Se amestecă toate ingredientele într-un bol cu ajutorul unui tel până se obține o consistență omogenă.

Montaj

50 g telemea de capră sfărâmată

Așezăm dovlecelul sub formă de piese de domino răsturnate peste care presărăm telemeaua de capră și mai apoi cele două ouă poșate alăturate de sparanghelul sotat. În final picurăm pe toată suprafața preparatului sosul BBQ auriu.

Chef Florin Dumitrescu ne învaţă să preparăm o delicioasă friptură din piept de vită... Clătite cu nuci şi miere, o delicatesă propusă de chef Florin Dumitrescu...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x