Ouă umplute. Rețetele de ouă umplute sunt ușor de preparat și sunt ideale atunci când vrem aperitive reci, frumos ornate, fie că vrem aperitive de Paște, de Revelion sau pentru alte ocazii.
Iată 5 rețete de ouă umplute:
Ouă umplute cu pateu și muștar
Rețeta de ouă umplute cu pateu și muștar este una clasică, însă putem orna ouăle umplute astfel încât să le dăm un aspect deosebit cu care să ne impresionăm familia și prietenii.
Ingrediente ouă umplute cu pateu și muștar
- 5 ouă
- 1 cutie mică de pateu
- 2 linguri maioneză
- 2 linguri muștar
- măsline
- morcov
- gogoșari
- mărar
Mod de preparare ouă umplute cu pateu și muștar
Se fierb ouăle și când sunt gata se țin puțin în apă rece pentru a se curăța mai ușor.Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei când se pun la fiert ,altfel există riscul să se crape coaja. Se taie un căpăcel în partea mai lată a oului și se scot cu grijă gălbenușurile.
Se fărămițează gălbenușurile cu o furculiță și se adaugă pateul, maioneza și muștarul. Pateul trebuie să fie la temperatura camerei ca să se încorporeze bine în compoziție. Se freacă bine cu o lingură de lemn până se omogenizează compoziția și se adaugă sare și piper după gust. Se umplu ouăle cu compoziția obținută și se dau puțin la rece.
Ouă umplute ornate iepuraș: In vârful oului se face o crestătură în care se introduc urechile.Urechile se fac dintr-un morcov cu ajutorul unui dispozitiv de curățat legume. Se fac apoi ochii din măsline, gura din gogoșar și mustățile din mărar.Tot din mărar se face si a iarba pentru decor.
Ouă umplute cu pastă de avocado
O rețetă deosebită este cea de ouă umplute cu pastă de avocado. Mult mai sănătoase și chiar mai nutritivă, această rețetă de ouă umplute e minunată și pentru copii.
Ingrediente ouă umplute cu pastă de avocado:
3 avocado sucul de la jumătate de lămâie 6 ouă 200 de g iaurt sare
Mod de preparare ouă umplute cu avocado:
Se fierb ouăle tare, apoi se mixează gălbenușurile cu avocado stropit cu câteva picături de lămâie și iaurtul. Sare după gust.
Ouă umplute cu pastă de anchois
Ingrediente ouă umplute cu pastă de anchois:
- 6 ouă,
- 50 g unt,
- 1 lingură pastă de anchois (cumpărată sau obținută din anchois băgat la blender)
- nu este nevoie de sare, pasta de anchois sau anchois la borcan este destul de sărat.
Mod de preparare ouă umplute:
Se pun ouăle la fiert. Acestea trebuie să fiarbă până gălbenușul devine tare. Dupa ce s-au răcit, ouăle se curăță și se taie în lung. Se scoate cu grijă gălbenușul din albuș fără ca albușul să se rupă. Gălbenușurile se pun într-un castron și se adaugă untul și o linguriță de pastă de pește. Toate acestea se amestecă bine până ce se obține o pastă omogenă cu care se vor umple albușurile. Ouăle umplute se așează pe o farfurie care poate fi ornată cu frunze de ceapă verde.
Ouă umplute cu ardei
Ingrediente ouă umplute cu ardei:
- 5 ouă
- 5 linguri pastă de ardei
- 2 linguri de smântână
- 1/2 linguriţă de muştar
- 1/3 legătura pătrunjel sare piper
- bucățele de ardei roşu pentru garnitură
Mod de preparare ouă umplute cu ardei:
Se fierb ouăle timp de 9 minute în apă fierbinte pentru a se întări. Se curăţa de coajă reci, se curăţa de pielita şi se taie în două pe lungime. Se scot gălbenuşurile şi se zdrobesc cu furculiţa, Se amestecă omogen cu pastă de ardei, smântâna şi muştarul. Se spala pătrunjelul, se zvânta şi se toacă frunzele mărunt. Amestecul de gălbenuş se condimentează cu sare şi piper şi se încorporează cam o lingură de pătrunjel. Se pune amestecul într-o pungă de şpriţuit cu vârful în formă de stea şi se umplu ouăle în mod egal. Se aşează ouăle pe un platou şi se presara cu restul de pătrunjel şi cu bucăţele de ardei roşu, după gust.
Ouă umplute cu prosciuto și parmezan
Ingrediente ouă umplute cu prosciuto și parmezan:
- 10 ouă
- 50 g prosciutto
- 4 linguri parmezan ras
- 2 fire de ceapă verde
- 4 măsline verzi tăiate mărunt
- 3 linguri ardei roşu tocat
- 1 linguriţă de muştar
- 6 linguri de smântână
- 2 linguri de maioneză
- 1 cățel usturoi
Mod de preparare ouă umplute cu prosciuto și parmezan:
Ouăle se fierb tari. După ce au fiert, se lasa să se răcească şi se decojesc cu grijă. Se taie pe jumătate şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se pun într-un bol şi se zdrobesc cu o furculiţă. Se adăugă ardeiul şi măslinele tocate mărunt, muştarul, smântână, maioneză şi usturoiul zdrobit, prosciutto tăiat mărunt. Se amestecă bine până se omogenizează. Albuşurile se umplu cu acest amestec. Se presară parmezan ras pe deasupra.
Prăjituri de Paște. 5 prăjituri de casă deosebite pentru masa de Paști... Aperitive de Paște. Idei simple și rapide pentru aperitive deosebite...