- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 300-400 g griș
- 1 l lapte
- 800 g zahăr
- 2 sticluțe esență de vanilie
- 2 sticluțe esență de rom
- 800 g fructe de pădure congelate
- 800 g foi de plăcintă
- 200 g fistic curățat
- 400 g căpșuni
- 4 portocale
- mentă
- 2 batoane de vanilie
- 2 batoane de scorțișoară
- 6 smochine
- ulei de floarea soarelui
- 100 g afine
Mod de preparare
Se pune laptele la fiert.
Cand atinge punctul de fierbere, adăugăm 150 g zahăr, esență de vanilie și rom, apoi adăugăm grișul.
După ce grișul este fiert, îl lăsăm să se răcească puțin, pentru a-l putea modela.
Îl modelăm în batoane de aproximativ 10 cm, pe care le împachetăm in foile de plăcintă, și le punem la prăjit în ulei încins, pentru un minut maxim două, până când capătă o culoare aurie.
Într-un vas, punem aproximativ 2 litri de apă în care adaugăm 250-300 g zahăr, batonul de scorțișoară și vanilie, zeama de la două portocale, esență de rom și de vanilie.
Lăsăm totul să fiarbă până obținem un sirop lipicios.
Scufundăm pachețelele în siropul fierbinte, lăsându-le să fiarbă două minute, până ce foietajul se înmoaie.
Le scoatem într-o tavă și presărăm fistic măcinat deasupra.
Preparăm sosul din fructe de padure.
Se pun fructele de pădure congelate într-o oală cu 200 g zahăr și le lăsăm să fiarbă pentru 20 de minute.
După ce fructele au fiert le trecem prin blender și obținem un sos, pe care îl trecem prin sită pentru a elimina semințele fructelor de pădure.
Servim pachețelele cu acest sos.
Trandafir din aluat de foietaj cu mere și sos de zmeură... Prepeliță cu legume asiatice...