Ingrediente
- Ulei de floarea soarelui/palmier 200ml
- Ceapa esalota 6 buc
- Usturoi 1 buc
- Branza Tofu 300 gr
- Creveti (marime 10-25) 15 buc
- Creveti (marime 30-40) 15 buc
- Noodles din orez (late) 400 gr
- Apa plata 200 ml
- Lapte de cocos 200 ml
- Pasta de tamarind 200 gr
- Sos de stridii (oyster sauce) 2 sticlute
- Sos de peste (fish sauce) 2 sticlute
- Zahar de palmier (daca nu gasiti il aduc eu)
- Zahar alb 50 gr
- Oua 4
- Ceapa verde
- Ceapa chive
- Morcov 2 buc
- Germeni de fasole
- Fulgi de chili
- Arahide prajite 200 gr
- Lime 4 bucati
- Patrunjel
- Microgreens 2-3 feluri pentru decorare
Mod de preparare
1. Se curata ceapa si usturoiul, apoi se taie in cuburi mici.Se curata si se spala crevetii. Branza tofu se taie cubulete, ceapa verde si morcov se taie julien.
2. Intr-un vas, se amesteca sos de stridii, sos de peste, piure de tamarind si cele 2 tipuri de zahar, se pune totul la foc mic, se amesteca pana se leaga toate componentele si se obtine un sos fin.
3. In tigaia wok, se pune ulei, la foc mic, dupa care se adauga ceapa si usturoi. Dupa ce usturoiul incepe sa dea aroma, se adauga branza tofu si dupa 1 minut si crevetii. Se sparge un ou pe fundul tigaii wok si se da focul la iute, dupa ce oul este aproape gatit, se amesteca toate ingredientele si se adauga sosul.
4. Se da totul pe marginea tigaii si se pun taiteii, care au stat in prealabil in apa rece (aprox. 30-40 de minute), peste ei adaugandu-se putina apa si lapte de cocos. Se amesteca pana absorb apa.
5. Se amesteca taiteii cu celelalte ingrediente, se adauga legumele si se mai tin pe foc 1 minut, legumele trebuie sa ramana al dente.
6. Se monteaza preparatul pe farfurie, se presara fulgi chilli si arahide. Se serveste cu felie de lime care se stoarce peste pad thai inainte de servire.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: