Ingrediente
- 700 g carne de pui
- 300 g carne de iepure
- un praf de boia dulce
- 5 g șofran
- 5 roșii proaspete
- 200 g păstăi de fasole verde
- 400 g păstăi de fasole galbenă
- 150 ml ulei de măsline
- 150 g orez spaniol
- sare
- 10 ml colorant alimentar
Mod de preparare
Într-o tigaie adâncă se pune uleiul la încins și se rumenește bine carnea tăiată în fâșii.
Se adaugă legumele și se sotează pentru câteva minute, apoi se face loc la centrul tigăii unde se pun roșiile.
Se adaugă și boiaua, se laă totul la preparat câteva minute, apoi se completează cu apă, până când ingredientele sunt acoperite.Se adaugă sare și se fierbe preparatul aproximativ 20 de minute, completând cu apă, dacă este necesar.
Se adaugă orezul, șofranul și se mai fierbe aproximativ 8 minute la foc mediu, apoi încă 6-7 minute la foc mic.
Dacă se dorește o colorare mai intense a orezului, se poate adăuga puțin colorant.
Paella se lasă să se odihnească o perioadă, după stingerea focului, apoi se poate servi.