Pentru iubitorii fructelor de mare, o rețetă pe care o vor adora: Paella Valenciana!
Ingrediente pentru rețeta Paella valenciană
- 500 g orez Bomba sau Arborio
- 10 gr șofran
- 3 buc. ardei gras, roșu
- 3 buc. ardei gras, galben
- 3 buc. ardei gras, verde
- 2 buc. praz
- 500 gr calamari tub U16
- 500 gr creveți Black Tiger, decorticați
- 500 gr creveți Black Tiger cu cap
- 1 cutie langoustine
- 1 kg tacâmuri de somon
- 1 kg midii în cochilie
- colorant lichid galben
- sare
- paprika afumată
- 1 l pasta de roșii
- 1 căpățână de usturoi
- 1 legatură de pătrunjel
- ulei de măsline extravirgin
- 2-3 lămâi
- 2-3 lime
Mod de preparare pentru rețeta Paella valenciană
Se spala, se curata si se taie legumele, apoi se trag la tigaie cu puțin ulei aromat, în prealabil, cu usturoi.
Apoi se adaugă creveții decorticați și calamarii.
Se pune o oală la fiert cu tacâmuri de somon și resturi de fructe de mare pentru a face stockul.
Peste legumele și fructele de mare trase la tigaie se adaugă orezul și se amestecă bine pe foc.
Se adaugă colorant și șofran, sare, paprika afumată și pasta de roșii.
Apoi se adaugă din stockul de pește până se hidratează bine orezul.
Se pun deasupra restul fructelor de mare și se dă vasul la cuptor pentru 10-15 minute la 200-220 de grade.
La final, se adaugă pătrunjel verde, tocași, felii de lămâi și lime.
Poftă bună!
Nem Ran - Sarmale vietnameze... Risotto cu fructe de mare si pesto de nuci...