Antena Căutare

Paella Valenciana. O rețetă complexă, cu multe fructe de mare!

Pentru iubitorii fructelor de mare, o rețetă pe care o vor adora: Paella Valenciana!

Paella Valenciana

Pentru iubitorii fructelor de mare, o rețetă pe care o vor adora: Paella Valenciana!

Ingrediente pentru rețeta Paella valenciană


  • 500 g orez Bomba sau Arborio
  • 10 gr șofran
  • 3 buc. ardei gras, roșu
  • 3 buc. ardei gras, galben
  • 3 buc. ardei gras, verde
  • 2 buc. praz
  • 500 gr calamari tub U16
  • 500 gr creveți Black Tiger, decorticați
  • 500 gr creveți Black Tiger cu cap
  • 1 cutie langoustine
  • 1 kg tacâmuri de somon
  • 1 kg midii în cochilie
  • colorant lichid galben
  • sare
  • paprika afumată
  • 1 l pasta de roșii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 legatură de pătrunjel
  • ulei de măsline extravirgin
  • 2-3 lămâi
  • 2-3 lime
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare pentru rețeta Paella valenciană

Se spala, se curata si se taie legumele, apoi se trag la tigaie cu puțin ulei aromat, în prealabil, cu usturoi.

Apoi se adaugă creveții decorticați și calamarii.

Se pune o oală la fiert cu tacâmuri de somon și resturi de fructe de mare pentru a face stockul.

Peste legumele și fructele de mare trase la tigaie se adaugă orezul și se amestecă bine pe foc.

Se adaugă colorant și șofran, sare, paprika afumată și pasta de roșii.

Apoi se adaugă din stockul de pește până se hidratează bine orezul.

Se pun deasupra restul fructelor de mare și se dă vasul la cuptor pentru 10-15 minute la 200-220 de grade.

La final, se adaugă pătrunjel verde, tocași, felii de lămâi și lime.

Poftă bună!

Nem Ran - Sarmale vietnameze... Risotto cu fructe de mare si pesto de nuci...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x