Ingrediente
- 1,5 kg fudulii si creste de cocoș sau curcan
- 300 g faină
- 3 ouă
- 2 cepe mari
- 1 ardei gras roșu
- 2 castraveți
- boia dulce
- sare
- piper
- delikat
- pasta de roșii
- pastă gulyșs dulce
- frunze de pătrunjel
- frunze de mărar
- ulei
- smântână grasă
- oțet
Mod de preparare
Se călește ceapa împreună cu ardeiul, tăiate cubulețe, în ulei încins și se presară boia dulce din abundență.
Articolul continuă după reclamă
Se adaugă fuduliile și crestele bine spălate și curățate, apoi se completează cu apă cât să le acopere.
Se asezonează cu condimente și se lasă la fiert până când sunt bine pătrunse.
Se face aluatul de găluște din ouă și făină, se ia cu lingura din el și se scufundă in supa clocotită.
Se face o salată din castraveți cu sare, zahăr, oțet și smântână și se servește împreună cu papricașul.
Clătite cu mascarpone, sos din fructe de pădure și budincă de vanilie... Tocănița de cartofi cu ciolan afumat a Floricicăi Dansatoarea. Secretul rețetei ”ca la mama acasă”!...