Antena Căutare

Pară cu mousse de cafea și ciocolată

Ingrediente

  • 5 pere
  • 200 ml vodka
  • 3 lămâi
  • 2 buc. ghimbir proaspăt
  • 50 g gelatină
  • 300 g cafea măcinată
  • 200 g ciocolată neagră
  • 400 ml smântână dulce pentru frișcă
  • 1 plic zahăr pudră, vanilat
  • 500 g miez de nucă
  • 1 borcan miere
  • 1 legatură frunze de mentă, proaspătă
  • 200 ml ulei
  • sare
  • 2 pungi gheață
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 100 g boabe de cafea

Mod de preparare

Într-o oalĂ încăpătoare, pe foc, punem cam 2 l de apă, 200 ml vodka, câteva felii de lămâie și felii de ghimbir.

Articolul continuă după reclamă

Adăugăm perele curățate, pe grătar, deasupra oalei și le acoperim cu capac.

Hidratăm 10 g de gelatină în apă rece, după 5 minute turnăm o ceașcă de cafea fiartă și amestecăm până se dizolvă gelatina.

Într-un bol cu gheață, punem un alt bol mai mic cu ulei dat la rece, cu puțină sare, în care picurăm câte un strop din amestecul de gelatină cu cafea.

Mousse-ul de cafea și ciocolată se prepară din 150 ml de cafea proaspăt preparată, în care dizolvăm 50 g de ciocolată neagră.

Separat, mixăm 100 ml de smântână pentru frișcă cu 2 linguri de zahăr pudră.

Apoi adăugam amestecul de cafea și mixam bine.

Preparăm un crumble din nuci, miere și suc de lămâie cu care vom decora desertul.

Noisette cu fructe de pădure, creme patissiere și foi de trabuc... Pături cu brânză...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x