Ingrediente
- 5 pere
- 200 ml vodka
- 3 lămâi
- 2 buc. ghimbir proaspăt
- 50 g gelatină
- 300 g cafea măcinată
- 200 g ciocolată neagră
- 400 ml smântână dulce pentru frișcă
- 1 plic zahăr pudră, vanilat
- 500 g miez de nucă
- 1 borcan miere
- 1 legatură frunze de mentă, proaspătă
- 200 ml ulei
- sare
- 2 pungi gheață
- 500 ml frișcă lichidă
- 100 g boabe de cafea
Mod de preparare
Într-o oalĂ încăpătoare, pe foc, punem cam 2 l de apă, 200 ml vodka, câteva felii de lămâie și felii de ghimbir.
Adăugăm perele curățate, pe grătar, deasupra oalei și le acoperim cu capac.
Hidratăm 10 g de gelatină în apă rece, după 5 minute turnăm o ceașcă de cafea fiartă și amestecăm până se dizolvă gelatina.
Într-un bol cu gheață, punem un alt bol mai mic cu ulei dat la rece, cu puțină sare, în care picurăm câte un strop din amestecul de gelatină cu cafea.
Mousse-ul de cafea și ciocolată se prepară din 150 ml de cafea proaspăt preparată, în care dizolvăm 50 g de ciocolată neagră.
Separat, mixăm 100 ml de smântână pentru frișcă cu 2 linguri de zahăr pudră.
Apoi adăugam amestecul de cafea și mixam bine.
Preparăm un crumble din nuci, miere și suc de lămâie cu care vom decora desertul.
Noisette cu fructe de pădure, creme patissiere și foi de trabuc... Pături cu brânză...