Este o rețetă de înghețată foarte cremoasă din două tipuri de ciocolată și înnobilată cu cireșe.
Rețeta Parfait de ciocolată - Ingrediente:
- 400 gr cremă de brânză
- 400 gr lapte condensat
- 250 gr mascarpone
- 800 gr frișcă neîndulcită
- 200 gr ciocolată albă
- 200 gr ciocolată cu lapte
- 1 linguriță esență de rom
- 1 linguriță cacao
- 300-400 gr cireșe fără sâmburi
- pentru decor:
- ciocolată albă
- trufe de ciocolată neagră
- cireșe
Rețeta Parfait de ciocolată - Preparare
Crema de brânză se amestecă cu laptele condensat și mascarponele.
Se mixează frișca până devine cremoasă și se încorporează în crema de brânză. Se adaugă și esența.
Compoziția pentru parfait de ciocolată se împarte în două. Într-o parte se adaugă ciocolata albă, topită cu puțină smântână lichidă și temperată, iar în cealaltă parte se adaugă ciocolata cu lapte, de asemeni topită cu puțină smantână lichidă și amestecată cu o linguriță de cacao, de asemeni, temperată.
Citește și: Rețeta de Tort parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure
Într-o formă de chec se toarnă compoziția cu ciocolată albă, se presară multe cireșe fără sâmburi, apoi se adaugă compoziția cu ciocolată cu lapte.
Se dă forma cu înghețată la congelator pentru aproximativ 3 ore.
Pentru a nu pierde sfaturile lui Vlăduț și detaliile despre prepararea înghețatei, urmăriți materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: