Dacă v-ați plictisit de rețeta clasică de hummus, acestă pastă din mix de fasole cu năut și semințe, vă poate inspira, pentru a-l reinterpreta.
Ingrediente:
- 150 g fasole albă, fiartă
- 150 g fasole roșie, fiartă
- 50 g năut fiert
- sare
- piper
- chimen
- 100 ml ulei de măsline
- 5-6 căței de usturoi
- suc de lămâie, după gust
- semințe de dovleac
Mod de preparare pastă din mixt de fasole cu năut și semințe
Cele două tipuri de fasole și năutul, se scurg și se trec prin blender până devin o pastă.
Se adaugă și câte puțin din zeama lor, apoi se freacă bine cu ulei de măsline.
Usturoiul se curăță și se pisează cu sare.
Se adaugă peste pasta din mixt de fasole cu năut.
Se potrivește gustul preparatului cu sare, piper, chimen măcinat și suc de lămâie.
Se decorează cu semințe și microplante și se servește cu pâine prăjită.
Pastă de ton cu cremă de brânză și legume. Unul dintre cele mai ușoare și bune aperitive... Cum se prepară pâté de foie gras, un deliciu culinar franţuzesc pe care îl poţi face şi tu acasă! Cea mai simplă REŢETĂ ...