- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Asezonate cu puțină brânză, pentru cei care nu țin post, Jamie Oliver ne propune să ne răsfățăm papilele cu niște delicioase paste cu sos de roșii și vinete.
Ingrediente pentru rețeta paste cu sos de roșii și vinete:
- 1 ceapă mică
- 2 căței de usturoi
- 1/2 legătură de busuioc proaspăt
- 2 vinete
- 4-6 linguri de ulei de măsline
- 400 g conservă de roșii tocate
- 500 g paste rigatoni uscate
- 80 g brânză ricotta( opțional)
- sare
Mod de preparare pentru rețeta paste cu sos de roșii și vinete:
Curățați și tocați fin ceapa și usturoiul. Alegeți frunzele de busuioc și tăiați mărunt tulpinile.
Tăiați vinetele în felii de 2 cm.
Încălziți 3 linguri de ulei într-o tigaie și căliți ceapa, cățeii de usturoi și busuiocul timp de 7 minute.
Adăugați roșiile, și fierbeți sosul, asezonându-l cu sare. Fierbeți-l aproximativ 20 de minute.
Între timp, se prăjesc feliile de vinete în uleiul rămas până devin aurii, apoi se adaugă în sosul de roșii. Se adaugă și multe frunze de busuioc.
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pachet, scurgeți-le, apoi amestecați-le prin sos.
În timpul servirii( dacă nu țineți post), sfărâmați peste delicioasele paste cu sos de roșii și vinete niște brânză ricotta și presărați frunze de busuioc.
Pofta buna!
Rețeta de "Mucenici moldovenești" care te va cuceri! Pune pe masă, de 9 martie, cel mai delicios desert, cu mu... Tabbouleh de linte. Un preparat ușor și sănătos, perfect pentru perioadele de post!...