- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Pentru atunci când ai poftă de ceva dulce, rapid și făra coacere, rețeta de ”Paste fusili în sos caramel și cremă de cacao” este chiar potrivită.
Ingrediente pentru Paste fusili în sos caramel și cremă de cacao
- 250 g fusilli
- 150 g zahăr
- 75 g unt
- 75 ml frișcă lichidă
- 50 g migdale
- Pentru crema de cacao:
- 500 ml lapte
- 150 g zahăr
- 30 g cacao
- 30 g amidon
- 100 g unt
- 100 ml frișcă lichidă
- esență de rom
- sare
- vișine pentru decor
Mod de preparare Paste fusili în sos caramel și cremă de cacao
Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, apoi se lasă la scurs, fără a le mai trece prin jet de apă rece. Se caramelizează zahărul, pe foc, într-un vas cu pereți dubli, amestecând continuu să nu se ardă. Se adaugă untul, se omogenizează, apoi se adaugă frișca lichidă și din nou se omogenizează sosu. Se ridică vasul de pe foc și se adaugă pastele în sos. Se presară peste ele migdale coapte și măcinate grosier.
Pentru crema de cacao, se amestecă amidonul cu cacaua, un praf de sare și jumătate din zahăr și se diluează cu puțin lapte rece. Se adaugă restul de lapte fierbinte, amestecând intens pentru a se omogeniza, apoi se transferă vasul pe baie de aburi și se fierbe crema până se îngrăașă ca o budincă. Se stinge focul, se încorporează untul tăiat bucățele și 1-2 lingurițe de esență, apoi se lasă crema la rece, acoperită cu folie pentru a nu prinde crustă. Se mixează frișca până devine fermă, se adaugă zahărul, apoi se încorporează în crema răcită.
Se servesc delicioasele paste fusili în sos caramel și cremă de cacao reci, de la frigider, decorate cu vișine.
Rețeta de gem de cireșe a bunicii! Cea mai bună rețetă a verii fără fierbere îndelungată... Rețetă de tagliatelle cu ciuperci în stil asiatic...