Un meniu gustos și sățios cu friptură de pui cu sos de ceapă caramelizată, asezonat cu multe condimente, iar ca garnitură linguini cu brânză.
Ingrediente
- 8 bucăţi pulpe inferioare de pui
- 2 cepe
- 2-3 căţei usturoi
- 200 ml vin roşu
- 100 ml oţet balsamic alb
- o linguriţă scorţişoară măcinată
- 1/2 linguriţă cuişoare măcinate
- 1/4 linguriţă nucşoară
- 5-6 boabe ienibahar
- 1/4 linguriţă chimen măcinat
- 200 ml ulei de măsline
- 1/2 linguriţă zahăr
- 3 linguri boia ardei dulce
- o lingură boia ardei iute
- 500 g linguini
- 200 g parmezan pentru ras
- sare
- piper negru măcinat
- pătrunjel pentru decor
Mod de preparare
Rumenim puțin carnea în ulei încins.
Scoatem carnea rumenită, în alt vas, iar în locul ei sotam ceapa tăiată mărunt și usturoiul.
Amestecăm bine ingredientele, iar când sunt pătrunse, adăugăm toate condimentele, carnea și zahărul, mai amestecăm puțin și stingem totul cu vin.
Lăsăm ingredientele să fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi adăugăm și oțetul.
Lăsăm din nou să fiarbă și dacă e nevoie, adăugăm și puțină apă fiartă.
Servim preparatul cu linguini fierți în prealabil, aldente și presărați cu brânză rasă.
Pârjoale de pește cu morcoviță... Sea Bass cu piure de kumkuat, baby morcovi și sos de șampanie cu fenicul...