Ingrediente
- 4 fileuri de păstrăv
- 300 ml smântână dulce( 12%)
- 250 gr hribi prefierți
- 250 gr unt
- 200 gr făină de porumb
- 100 gr făinăa de grâu
- 1 ceapă
- 1 ardei gras, roșu
- 2 căței de usturoi
- 1 legătură mărar
- sare și piper
Mod de preparare
Fileurile de păstrăv se condimentează cu sare și piper și se prăjesc în unt, până sunt bine rumenite pe ambele părți.
Articolul continuă după reclamă
Tot în unt se călesc ceapa și ardeiul tocate mărunt, apoi se adaugă hribii, se amestecă de câteva ori și se adaugă smântâna.
Se lasă sosul să fiarbă până se reduce puțin, apoi se adaugă usturoiul răzuit, sare, piper, după gust și mărarul tocat.
Se mai lasă 5 minute să se întrepătrundă aromele, apoi se stinge focul.
Se prepară o mămăliguță cu care se servește păstrăvul, alături de sosul de hribi.
Appel Braun - un crumble delicios cu mere și sos de fructe... Supă cremă de dovleac cu pâine Navajo cu parmezan...