Ingrediente:
- 800 gr păstrav
- 400 gr hribi
- 150 gr unt
- 400 ml smântână
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- frunze de busuioc
- 500 făină de porumb
Mod de preparare
Păstrăvul, după ce se curăță, se condimentează cu sare și piper și se prăjește în baie de ulei.
Se scoate din ulei când este bine rumenit și se lasă la scurs.
Hribii se toacă în cuburi mici și se trag la tigaie în unt.
Când sunt pătrunși, se condimentează cu sare și piper și se adaugă smântâna.
Se mai lasă să fiarbă 2-3 minute, timp în care se adaugă frunze rupte de busuioc, iar la final, pătrunjel verde, tocat mărunt.
Din mălai plus apă plus sare, se face o mămăliguță clasică.
Păstrăvul se servește pe farfurie, decorat cu hribi și sos de smântână, alături de mămăliguță.
Poftă bună!
Cum să faci ECLERUL PERFECT acasă, fără prea mare bătaie de cap! Iată reţeta pas cu pas... Piept de pui dragon...