Pâine de casă gustoasă și sănătoasă, Salata de avocado cu ton si rodie, plină de savoare și culoare, Cotlet de porc cu os, cu ierburi si cartofi rantăliți - o nebunie-n farfurie și Desert cu iaurt și fructe de pădure foarte delicios și aspectuos șunt patru rețete delicioase pentru un meniu complet.
Iată ce ne trebuie pentru cele Patru rețete delicioase pentru un meniu complet:
- Pentru pâine de casă:
- 1 kg faină
- 50 gr drojdie proaspătă
- 300 ml apă
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- Pentru salata de avocado cu ton și rodie:
- 2 avocado ready to eat
- 1 conservă de ton
- 1 rodie bine coaptă
- 2 buc. ceapă roșie
- roșii cherry
- ulei măsline
- oțet
- Sare și piper
- 2 felii de pâine
- Pentru Cotlet de porc cu os, cu ierburi si cartofi rantăliți
- 4 felii cotlet de porc cu os
- condimente: rozmarin, salvie, cimbru, pătrunjel, usturoi
- 600 gr cartofi
- 300 ml lapte
- 100 ml vin alb
- Pentru desert cu iaurt:
- 400 gr iaurt grecesc cu10%
- 300 gr fructe de pădure congelate
- 300 gr zahăr
- 200 gr biscuiți de ciocolată cu cereale
- extract de vanilie
- fructe de pădure proapete
- mentă
Mod de preparare pentru cele Patru rețete delicioase pentru un meniu complet
Preparare rețeta Pâine de casă gustoasă și sănătoasă.
Se prepară o maia din făină, apă, drojdie. Se lasă să crească 5-10 minute, se adaugă făina rămasă și apa în care este dizolvată sarea și ulei. Se frământă până se omogenizează bine aluatul apoi se lasă la crescut în tavă.
Preparare rețeta Salata de avocado cu ton si rodie.
Se taie avocado în bucăți, se taie ceapa, roșiile cherry, se adaugă tonul,semințele de rodie și se potrivește gustul cu sare și piper. Apoi se adaugă crutoane preparate din 2 felii de pâine.
Preparare rețeta Cotlet de porc cu os, cu ierburi si cartofi rantăliți.
Se pun cartofii la fiert în apă cu sare. După ce dau în câteva clocote se scurg de apă și se adaugă lapte cald, se lasă să fiarbă apoi se zdrobesc ușor cu lingura de lemn amestecă cu unt.
Cotletul se condimentează, se prăjește ușor în unt și apoi se dă la cuptor pentru 20-25 de minute, stropit cu vin alb.
Preparare rețeta Desert cu iaurt și fructe de pădure.
Din fructele congelate se face o dulceață ușor acrișoară care se așează în cupe, peste un pat de biscuiți. Deasupra se pune o crema din iaurt preparată din iaurt cremos grecesc, zahăr și vanilie. Se face un decor din fructe de pădure rezultând un desert gustos și aspectuos.
Tocăniță din fructe de mare. O explozie de gusturi ce te cuceresc instant!... Cum faci cea mai bună cafea turcească la ibric! Chef Scărlătescu a dezvăluit secretul...