Dacă vă place peștele prăjit, asortați-l cu o ganitură de orez și spaghete și veți avea un preparat inedit!
Ingrediente pentru Pește prăjit, cu orez și spaghete
- 4 păstrăvi prospeți
- 50 ml ulei de măsline
- 300 ml ulei de palmier
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- 500 g spaghete subțiri
- 300 g orez cu bob lung
- 1 morcov
- 1 plic de condimente pentru orez
- 1 legatură de pătrunjel
- 1 salată verde
- 1 lămâie
- 300 g sos de roșii
- 200 g făină
Mod de preparare Pește prăjit, cu orez și spaghete
Păstrăvul se curăță și se porționează în bucăți mai mici. Se stropesc bucățile de pește cu zeamă de lămâie, se condimentează cu sare și piper, se trec prin făină și se prăjesc în ulei de palmir încins, până se rumenesc bine.
Orezul se fierbe în modul clasic și se adaugă condimente pentru orez, spre final de fierbere.
Spaghetele se fierb în apă clocotită cu sare și puțin ulei de măsline, apoi se scurg și se trec prin jet de apă rece.
Se prepară un sos de roșii cu morcov ras călit în ulei, condimentat cu sare și piper, iar în acest sos se amestecă orezul și spaghetele.
Se asamblează cu ajutorul unei cești, iar deasupra se presară pătrunjel verde tocat.
Se servește deliciosul Pește prăjit, cu orez și spaghete, cald, alături de o salată verde și lămâie.