- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 3 piepți de cocoș de 600 – 800 grame bucata
- 1 kg conopidă
- 500 g gorgonzola
- 500 g unt
- 300 g parmezan
- 1 l ulei măsline
- 1 l smântână de gătit
- 1 l lapte
- 3 legături de pătrunjel
- 300 g roșii confiate
- 300 g rozmarin proaspăt la caserolă
- 300 g sare
- 300 g piper
- 2 căpătâni de usturoi
- 250 g amidon de porumb –
- flori comestibile
- micro plante de năut și ridichi
Mod de preparare
Se porționează cocoșeii.
Pieptul se bate ușor și se condimentează, apoi se umple cu roșii, se rulează, se infășoară în folie de prospețime și se pune la fiert.
Pulpele se pun la marinat în ulei și rozmarin.
Se pune conopida la fiert, în lapte cu puțin rozmarin.
Untul se topește, se adaugă gorgonzola, parmezanul, smântâna lichidă și se condimentează după gust.
Cand conopida este fiartă, e trece prin blender cu puțin unt, apoi prin sită și se obține un piure fin.
După ce pieptul este bine fiert, se trage la tigaie în puțin unt cu usturoi.
Pulpele se dau la cuptorul preîncălzit, pentru 8 minute, la 175-180 de grade.
Din pătrunjel și ulei de măsline, se face un sos, trecându-le prin blender.
Se așază pe farfurie, mai întâi piurel de conopidă, apoi pieptul tăiat în jumatăți și o pulpă, sosul de gorgonzola deasupra și se toarnă puțin sos de pătrunjel.
Se decorează cu flori comestibile și microplante.
Rasmalai, desert indian din lapte... Piept de rața cu piure de varză și sos de rodie...