Ingrediente
- Pentru pieptul de porumbel:
- 500 g baby carotts
- 400 g sfecla rosie
- 100 ml ulei de masline
- 250 g alac (Specie de grâu rezistentă care se cultivă în regiunile muntoase (Triticum spelta).
- 1 lingura sare de mare
- 1 lingura sherry vinegar
- 200 g unt nesarat
- 8 buc piept de porumbel
- sare de mare si piper negru
- o legatura din fiecare: patrunjel, chives, tarragon
- ulei de masline
- Pentru ciuperci morel murate
- 200 ml ulei de rapita
- 400 g ciuperci Morel
- 50 ml sherry vinegar
- 20 g zahar
- 1 legatura cimbru
- Pentru emulsie de creson
- 100 g creson (watercress)
- 1 lingura mustar Dijon
- 20 g zahar
- 100 ml ulei de rapita
- flori de rozmarin si watercress springs pentru ornament
Mod de preparare
1. Se spala baby morcovii, se curata sfecla si se fierb in apa cu sare pana devin cruncy. Se dau apoi la cuptor pana se patrund.
2. Se prepara ciupercile murate. Se incalzeste uleiul de rapita intr-o tigaie antiaderenta si se soteaza ciupercile cu sare si piper pentru 2 min. Se ia tigaia de pe foc, se adauga frunzele de cimbru, sherry vinegar, zaharul si restul de ulei. Se lasa pentru 20 min.
3. Se prepara emulsia de creson. Se pun frunzele de creson, mustarul si zaharul intr-un blender si se blendeaza pana se formeaza o crema. Cu blenderul pornit, se adauga uleiul de rapita pentru a forma emulsia.
4. Pentru alac, se pune acesta intr-o tigaie cu apa de 4 ori cantitatea si se lasa la fiert acoperind tigaia cu capacul. Cand a atins punctul de fierbere, se inlatura capacul si se mai lasa 20 min pe foc. Se adauga sare, se mai lasa pe foc 2 min, apoi se scurge lichidul, se pun ierburile, sherry vinegar, ulei de masline, sare si piper si se transfera intr-un bol.
5. Pentru pieptul de porumbel, se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Intr-o tigaie antiaderenta, se incinge uleiul, se adauga untul si se trage pieptul de pui asezonat cu sare si piper, cate un minut pe fiecare parte apoi se da 4 minute la cuptor.
6. Se aseaza preparatele pe platou si se decoreaza cu flori de rozmarin si watercress springs.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: