Din capitolul „Să învățăm sau să ne inspirăm din bucătăriile marilor chefi”, o rețetă delicioasă de piept de pui în crustă de parmezan, gratinat cu mozzarella, by Gordon Ramsay!
Ingrediente
- 1/2 piept de pui
- sare
- piper
- puțină păină
- 2 ouă
- 50 g parmezan ras
- 50 g pesmet
- 1 praf boia de ardei
- 2 linguri sos de roșii
- 100 g mozzarella
Mod de preparare piept de pui în crustă de parmezan, gratinat cu mozzarella
Crestați pieptul de pui pe jumătate, fără a-l străpunge de tot și întindeți-l îinte două foi de hârtie de copt.
Aplatizați-l ușor, cu ajutorul unui sucitor de aluaturi.
Amestecați oul cu un praf de sare și unul de piper.
Puneți puțină făină într-un bol, iar în altul amestecați pesmetul cu parmezan ras, un praf de sare, unul de piper și altul de boia de ardei.
Treceți pieptul de pui prin făină, din belșug, apoi prin ou și la final, tăvăliți-l bine prin amestecul de pesmet cu parmezan.
Puneți-l din nou între două foi de hârtie pergament și aplatizați-l ca la pasul anterior, așa încât crusta de parmezan și pesmet va pătrunde printre fibrele pieptului de pui.
Prăjiți-l în ulei încins, adăugând și puțin unt, până este bine rumenit, apoi așezați-l într-o tavă de cuptor, sau o formă termorezistentă.
Întindeți peste el sosul de roșii, apoi felii de mozzarella, presărați puțin piper și dați-l la cuptor pentru câteva minute, până se gratinează frumos.
Serviți-l cu garnitură de paste, sau cu ce garnitură doriți!