Antena Căutare

Piept de rață cu ficat de gâscă, mere caramelizate, piure de cartofi și sos de zmeură

Ingrediente:

  • 4 buc. piept de rață
  • 200 g ficat de gâscă
  • 1 kg cartofi
  • 300 g zmeură
  • 150 g unt
  • 1 kg mere
  • 1 l lapte
  • 30 g miere
  • 300 g ulei
  • 300 g zahăr
  • boia dulce
  • usturoi
  • sare
  • piper(alb)

Mod de preparare

Pieptul de rață se curăță, i se crestează pielea, se condimentează cu sare și piper, și se rumenește în tigaie grill, pentru 6-8 minute pe o parte și cealaltă, apoi se dă la cuptorul încins la 180 grade, pentru 10 minute.

Articolul continuă după reclamă

Ficatul de gâscă îl rumenim în tigaie cu puțin unt, apoi adăugăm smântâna și îl lăsăm să fiarbă 3-4 minute.

Între timp, punem cartofii la fiert în apă clocotită cu sare, apoi îi pasam, adăugând unt și lapte până obținem consistența dorită, după care trecem piureul prin sită.

Pentru sosul de zmeură, punem zmeura la foc împreună cu zahărul, puțin brandy și le lăsăm cca 10 minute pe foc, iar după răcire le trecem prin blender și apoi prin sită.

Montam platingul.

Poftă bună!

Piept de pui dragon... Tigaie picanta gatita in stil iranian | Zereshk polo ba morgh...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x