Ingrediente:
- 4 buc. piept de rață
- 200 g ficat de gâscă
- 1 kg cartofi
- 300 g zmeură
- 150 g unt
- 1 kg mere
- 1 l lapte
- 30 g miere
- 300 g ulei
- 300 g zahăr
- boia dulce
- usturoi
- sare
- piper(alb)
Mod de preparare
Pieptul de rață se curăță, i se crestează pielea, se condimentează cu sare și piper, și se rumenește în tigaie grill, pentru 6-8 minute pe o parte și cealaltă, apoi se dă la cuptorul încins la 180 grade, pentru 10 minute.
Ficatul de gâscă îl rumenim în tigaie cu puțin unt, apoi adăugăm smântâna și îl lăsăm să fiarbă 3-4 minute.
Între timp, punem cartofii la fiert în apă clocotită cu sare, apoi îi pasam, adăugând unt și lapte până obținem consistența dorită, după care trecem piureul prin sită.
Pentru sosul de zmeură, punem zmeura la foc împreună cu zahărul, puțin brandy și le lăsăm cca 10 minute pe foc, iar după răcire le trecem prin blender și apoi prin sită.
Montam platingul.
Poftă bună!
Piept de pui dragon... Tigaie picanta gatita in stil iranian | Zereshk polo ba morgh...