Piept de rață cu hummus de morcovi, cușcuș, hribi și sos de rodie, un preparat complex, gustos și foarte sățios.
Rețeta Piept de rață cu hummus de morcovi, cuscus, hribi și sos de rodie - Ingrediente
- 4 buc.piept de rață
- 400 g năut la conservă
- 400 g morcovi
- 50 g pastă de tahini
- 1 rodie
- 400 g hribi proaspeți
- 1 lămâie
- 300 g cușcuș
- 10 g boia iute și boia afumată
- 100 ml ulei de măsline
- 1 l supă de găină /stock de pui /bulion lichid de pui
- sare și piper
- vlăstari de mazăre
- 100 g unt cu 82% grăsime
- 10 g amidon alimentar
- 10 g chimion macinat
Mod de preparare pentru Rețeta Piept de rață cu hummus de morcovi, cuscus, hribi și sos de rodie
Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele, se așază într-o tigaie rece, pe partea cu piele și se rumenește pentru 2 minute. Se întoarce, se mai rumenește pentru un minut și pe cealaltă parte, după care se prepară la cuptor.
Cușcușul se pune la fiert in supă de pui.
Morcovii se curăță, se taie rondele de 2 cm și se dau la cuptor, la copt.
Cand sunt gata morcovii se face humusul din naut și morcovi. Se pasează în blender morcovii, năutul, pasta de tahini și se asezonează cu zeama de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
Hribii se taie cuburi și se prăjesc în puțin unt.
Din rodie se face un sos. Scoatem sâmburii îi dăm prin blender și strecurăm sucul peste grăsimea rămasă de la rață. Se adaugă puțină supă de pui și se lasă să se reducă.
Vedeți și Rețeta Piept de rață cu piure de castane și sos de coacăze!
Rețeta Piept de rață cu piure de castane și sos de coacăze... Cotlete de berbecuț marinate, cu salată caldă de legume la grătar și sos de iaurt cu mentă...