Ingrediente
- 4 buc. piept de rață
- 800 g cavolo nero
- 4 buc ceapă shallots
- 400 ml vin roșu
- 200 g zahăr brun
- 1 l stock de vițel
- 300-600 g păstârnac
- 250 g mure
- sare
- piper
- usturoi
- 200-300 g cartofi
- 30 g cimbru
- 10-15 g (12 bucăți) flori comestibile
- 250 g unt
- 200 ml ulei de măsline
Mod de preparare
Se crestează pieptul de rață pe partea cu piele, se condimentează cu sare și piper și se rumenește la tigaie, mai întâi pe partea cu piele, apoi pe cealaltă, după care se prepară la cuptor.
Păstârnacul se curăță, se spață, se taie pe lungime și i se îndepărtează partea din mijloc, apoi se pune la fiert în apă clocotită, cu sare. Se transformă apoi în piure.
Cavolo nero se spală și se fierbe înăbușit cu sare, apoi se trage la tigaie în ulei încins.
Se prăjește și ceapa în ulei încins, iar când devine aurie, se adaugă zahăr brun, apoi stockul de vițel, se condimentează cu cimbru și se adaugă vinul. Se lasă pe foc până se obține reducția dorită.
Cartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoare.
Se curăță usturoiul și se toacă mărunt cu cuțitul.
Într-o tigaie, pe foc se pune puțin ulei, puțin unt, se adaugă cartofii răzuiți, sarea, usturoiul, puțin piper și cimbru și se prepară până cartofii sunt rumeniți.
Într-o altă tigaie la foc mic, se pun murele, se adaugă stock de vițel și se lasă la redus.
Se așază în farfurie mai întâi piure de păstârnac, cartofii, apoi piept de rață și deasupra sos de mure. Se decorează cu flori comestibile.
Ciurigăi - un fel de minciunele delicioase, servite cu un sos de căpșuni sau alte fructe... Mucicaliță cu piept de pui și orez...