Rețeta Piept de raţă cu piure de dovleac copt şi sos de vişine este o combinație grozavă de ingrediente, preparate separat, așa încât fiecare poate să aleagă din farfurie ceea ce preferă.
Iată ingredientele pentru Rețeta Piept de raţă cu piure de dovleac copt şi sos de vişine:
- 1 buc. piept de rață 9 300-400 gr)
- 200 gr varză de bruxelles
- 500 gr dovleac
- 200 gr unt
- 250 gr ciuperci shimeji
- 1 buc. păstârnac
- 1 buc. fenicul
- sare și piper
- Pentru sos de vișine:
- 200 ml smântână lichidă
- 500 gr vișine congelate
- zahăr după gust
- Pentru decor:
- flori comestibile
- 50 gr alune de pădure
Rețeta Piept de raţă cu piure de dovleac copt şi sos de vişine - Preparare
Pieptul de rață se crestează pe partea cu piele și se așază într-o tigaie rece, cu pielea în jos și se pune pe foc pentru 2 minute, apoi se întoarce pe partea cealaltă și se mai lasă alte 3-5 minute asezonat cu sare și piper.
Varza de bruxelles se poșează în apă cu suc de lămâie și sare, apoi se scurge și se trage ușor în unt.
Dovleacul se coace pentru 40-45 de minute, apoi se transformă într-un delicios piure cu puțin fenicul tras în unt.
Vișinele se lasă la decongelat, apoi se fierb cu zahăr, după gust, se trec prin blender și se adaugă smântână lichidă. Se mai fierbe sosul de vișine pentru câteva minute.
Din păstârnac se fac chipsuri la cuptor, răzuit în fâșii subțiri.
Ciupercile se trag la tigaie în unt și se asezonează cu sare și piper.
O nebunie de preparate din care n-ai cum să nu găsești ceva pe gustul tău!