Un preparat complex, cu trei feluri de piureuri să împace toate gusturile, iar elementul de bază fiind un piept de rață foarte reușit.
Ingrediente
- 1 kg piept de rață
- 3 dovlecei
- 500 g ciuperci
- 1 kg cartofi
- 3-4 morcovi mici
- 200 g unt
- 2 linguri miere de albine
- Sare
- Piper mozaic
- Curry
- 200 g mascarpone
- 200 g usturoi
- 1 kg gheață
- 500 g portocale
- 50 ml coniac Alexandrion
- 50 g amidon
Mod de preparare
Spălăm, curățăm și tocăm legumele și le punem la fiert, pe categorii, pentru a prepara piureurile.
Fasonăm pieptul de rață, îl crestăm pe partea cu piele și îl așezăm în tigaia rece, rumenindu-l mai întâi pe partea cu piele pentru 3-4 minute, apoi pe partea cealaltă încă 2 minute, asezonat cu sare și piper.
Continuăm prepararea lui la cuptor, pentru 5 minute, la 180 de grade.
În tigaia în care am rumenit pieptul de rață preparăm sosul de portocale, din sucul a două portocale și coaja tăiată în fâșii și pulpa de la a treia portocală.
Fierbem sosul pentru câteva minute, adăugăm și un cub de unt, sare și piper și îl îngroșăm cu puțin amidon.
Coaja de portocală o flambăm, împreună cu morcovii tăiați în fâșii, cu puțin coniac, apoi adăugăm miere.
Pentru piureul de dovlecel, după ce acesta a fiert, îl scurgem, îl trecem prin blender cu puțin unt, apoi prin sită și îl asezonăm cu sare și piper.
Piureul de cartofi îl preparăm cu mascarpone, pentru cremozitate, iar piureul de ciuperci, după ce acestea au fiert și le scurgem bine, le tragem în unt cu usturoi, apoi le trecem prin blender, asezonate cu sare și piper.
Mai adăugăm puțin unt, pentru cremozitate.
Montăm piureurile pe farfurie, apoi pietul de rață peste care turnăm sos de portocală și așezăm deasupra cojile caramelizate.
Piure cremos de spanac cu ou poșat și parmezan ras... Pizza Retro - o altfel de pizza preparată în vas de lut...