Antena Căutare

Piept de rață glasat cu miere de salcâm și sos de piersici cu ghimbir

Ingrediente

  • 5 buc. piept de rață
  • 400 g miere de salcâm
  • 2 kg piersici
  • 100 ghimbir
  • 2 kg zahăr
  • 400 g lime
  • 200 ml ulei de masiline
  • sare
  • piper
  • oțet balsamic de modena
  • flori decorative, o cutie variată

Mod de preparare

Se pregăteşte pieptul de rață, crestându-l pe partea cu piele, apoi se trage la tigaie cu puţin ulei de măsline, asezonat cu sare și piper.

Articolul continuă după reclamă

Între timp, se curăță piersicile şi se taie mărunt pentru a face un gem de piersici cu ghimbir şi lămâie.

Punem la fiert piersicile cu 300 g de zahăr, ghimbir şi lămâie după gust şi îl lăsăm să se caramelizeze, apoi adăugăm 100 ml de apă.

Îl lăsăm să fiarbă până capătă consistența unui sos mai gros.

Preparam o reducţie din 500 ml oţet balsamic şi 200 g zahăr pe care le lăsăm să fiarbă la foc mare până scad consistent.

După ce pieptul de rață este bine rumenit pe ambele părţi, adăugăm 50 ml de apă şi 100 g de miere peuntru a-l grazura, apoi îl dăm la cuptor pentru 10-15 minute.

Montăm preparatele pe o farfurie dreptunghiulară, aşezând mai întâi sosul de piersici, apoi pieptul de rață tăiat în felii și decorăm cu felii de ghimbir, reducţia de balsamic şi flori comestibile.

Gulii umplute cu carne și sos de mărar... Cum faci cel mai fraged și gustos cotlet de porc, în doar câțiva pași! Orice mofturos o să fie cucerit de gustul acestui...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x