Ingrediente
- 2 piepturi de rață întregi(250 g fiecare), în vid și cu piele
- 4 cepe medii de Tropea
- 300g miere de mană
- 300ml oțet balsamic
- 300 g dovleac
- 2 sfecle roșii coapte
- 100 g ghimbir
- 50 g piper boabe, negru
- o legătură cimbru, mică
- 2 legături de mărar(nu mici)
- 200g smântână, 35% grăsime
- 200 ml ulei de măsline
- 4 cartofi de mărime medie(50 g fiecare)
- sare
- zahăr
- vegeta
Mod de preparare
Pieptul de rață se netezeşte cu cuţitul, se curăță de grăsimea în exces, se pune la prăjit în tigaia încinsă, pentru 2 minute pe fiecare parte.
Se feliază mai grosier și se dă la cuptorul preîncâlzit la temperatură mare, pentru 3-5 minute.
Pentru sosul de ceapă roşie, se curăţă ceapa şi se taie în rondele subţiri, apoi se înăbușă cu miere timp de 10 minute, după care se adaugă oţetul şi mirodeniile( foi de dafin, cimbru, piper şi un fir de ulei) și se mai lasă pe foc timp de 10 minute.
Păstrăm câteva rondele de ceapă nepreparate, pentru decor şi adăugăm peste ele, o lingură de suc de sfecla.
Trecem ceapa preparată prin blender, apoi prin sită.
Cartofii se coc, presărați cu vegeta.
Preparăm sos de mărar pentru cartofi.
Se toacă mărarul fin şi se trece prin blender cu o lingură de apă, un fir de ulei de măsline, sare şi smântână, apoi se trece prin sită.
Pentru crema de sfeclă: trecem sfecla prin blender, apoi prin sită, și-i potrivim gustul cu sare și condimente.
Pentru crema de dovleac, se fierbe dovleacul curățat și tocat în cuburi, se trece prin sită si se asezonează cu un fir de ulei, sare și ghimbir proaspăt ras.
Când totul e gata, se asamblează farfuria.
Fesenjoon with rice... Tochitură de porc...