- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cu ingrediente puține, oricând puteți încropi un preparat simplu și gustos, cum este acest piure cremos de spanac cu ou poșat și parmezan ras.
Ingrediente
- 1 kg spanac verde
- 6 ouă
- 100 g parmezan ras
- 4 căței de usturoi
- 100 ml smântână de gătit cu 32% grasime
- 1-2 linguri ulei
- 3 linguri oțet
- sare
- piper
- 1 legatură de ceapă verde
Mod de preparare
Se spală spanacul, se curăță și se pune lka fiert, în apă clocotită, pentru 10 minute.
Apoi se scurge, se toacă și se trece prin blender obținând un piure fin.
Se călește o ceapă tocată fin și un cățel de usturoi ras, în ulei încins, apoi se adaugă spanacul și peste puțin timp, smântâna și restul de usturoi răzuit.
Se potrivește gustul cu sare și piper.
Într-un vas, se pune apă la fiert cu puțină sare și 3 linguri de oțet, iar când începe să fiarbă, se amestecă cu o lingură creând rotocoale și se pune câte un ou, care mai întâi a fost spart într-o ceașcă, pentru a rămâne albușul compact.
Se servește piureul de spanac cu ou poșat și parmezan ras
Prepeliță cu sos de soia... Piept de rață cu sos de portocale, sos de dovlecel, piure de ciuperci cu usturoi si piure de cartofi...