Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Plăcinta ciobanului - Shepard’s pie

 

Plăcinta ciobanului este un fel de mâncare de cartofi cu carne tocată, asemănătoare cu musacaua, Dar mai gustoasă și mai de efect.


Ingrediente pentru plăcinta ciobanului

  • 1 kg cartofi
  • 100 ml lapte
  • 150 g unt
  • 3 ouă
  • 500 g parmezan
  • ulei de masline
  • 5 căței de usturoi
  • 1 kg  carne de vită sau miel
  • 4 ardei galbeni
  • 4 ardei roșii
  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 200 ml vin roșu
  • Piper
  • Sare
  • Rozmarin
  • 100 g nuci macinate
  • Cimbru
  • Busuioc
  • Puțin sos Worcester
  • 100 g pastă de tomate

Mod de preparare plăcinta ciobanului

Se pun la fiert, în apă cu sare, cartofii curățați și tăiați în cuburi.

Se pune la prăjit în ulei de măsline, ceapa, morcovii, ardei, tocate în cuburi, crenguțe de rozmarin, usturoiul tocat, și nucile.

Apoi se adaugă sosul și vinul și după ce se reduce sosul, se adaugă pasta de tomate.

Se amestecă bine la la foc mic.

Când cartofii s-au fiert, se transformă în piure, adăugând lapte și parmezan, 2 gălbenușuri, sare și piper după gust.

Se unge vasul termorezistent cu unt, se așază primul strat de carne tocată și deasupra strat de piure.

Deasupra se rade forte mult parmezan până se acoperă toată suprafața preparatului.

Se dă vasul la cuptorul încins la 180 grade, pentru 25 de minute.

Se lasă să se tempereze, pentru a se putea porționa frumos.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
Black Friday - nu rata ofertele
PREMIUM

Mai multe