Dacă vă este dor de gustul copilăriei, această plăcintă cu brânză de vaci și sos de vanilie de încercați, dorul îl mai atenuați.
Ingrediente:
- Pentru plăcintă:
- 400 g foi de plăcintă
- 600 g brânză de vaci
- 200 g unt
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 50 g zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
- un praf sare
- Pentru sos:
- 200 g iaurt cremos
- 50 g zahăr vanilat
- praline pentru decor
Mod de preparare plăcintă cu brânză de vaci și sos de vanilie
Se prepară mai întâi crema de brânză. Se amestecă brânza cu zahărul, zahărul vanilat ouăle și coaja de lămâie și se accentuează gustul cu puțină sare.
Se folosesc câte trei foi de plăcintă la fiecare rulou, unse între ele cu mult unt topit. Deasupra ultimei foi se întinde un strat din crema de brânză și se rulează.
Rulourile se așază în tava tapetată cu hârtie de copt și se ung cu gălbenuș de ou. Se coc rulourile de plăcintă pentru 35 de minute la 180 de grade, sau până când se rumenesc, iar foile devin casante.
Pentru sosul de iaurt, se adaugă zahărul vanilat în iaurt și se blendează, până devine cremos.
Plăcinta cu brânză se servește rece, cu sos de iaurt vanilat.