Gustoasă și sățioasă, poate ține loc de orice masă, această plăcintă cu porumb.
Ingrediente
- 250 g bacon
- 5 legături ceapă verde
- 5 fire rozmarin
- 2 conserve porumb chilli Bonduelle
- 400 g carne tocată
- 100 g sare
- 20 g nucșoară
- 800 g sos de roșii
- 1 cățel de usturoi
- 2 ouă
- 100 g unt
- 200 g aluat de foetaj
- 50 g brânză cheddar
- 1 lime
- 100 g smântână
- 10 frunze salvie
- 250 g baby spanac
- 4 trandafiri roșii
- Pentru aluat:)
- 500 ml apă
- 7 g drojdie
- 1 kg drojdie
Mod de preparare
Ceapa se curăță se toacă și se călește în unt, adăugând și crenguțele de rozmarin mărunțite.
Se adaugă carnea se amestecă bine și se condimentează cu nucșoară și sare.
Când carnea este pătrunsă, se adaugă sosul de roșii, iar spre final usturoiul și porumbul.
Amestecul rezultat se întinde într-un vas de yena și se rade brânză cheddar deasupra.
Se acoperă cu un aluat simplu preparat din apă, făină și drojdie, care se unge cu smântână.
Se dă vasul la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
Plăcinta se servește alături de orice salată.
Piept de rață cu sos din fructe de pădure, cartof fondant și confit bayaldi... Prăjitura Soacrei...