Antena Căutare

Poftiți la șaorma! Cea mai simplă rețetă, direct la tine în bucătărie! Iese dumnezeiește de gustoasă!

Șaorma „cu de toate”, o comandă pe care o auzim atât de des la șaormeria din colțul străzii sau la fast-food-ul din apropierea locuinței noastre. Însă acum poți găti caest deliciu și la tine acasă:

Șaorma „cu de toate”, o comandă pe care o auzim atât de des la șaormeria din colțul străzii sau la fast-food-ul din apropierea locuinței noastre. Însă acum poți găti caest deliciu și la tine acasă:

Iată ingredientele pentru 4 persoane (sau 4 șaorma de casă):

4 lipii pentru shaorma (se găsesc la supermarket)
Piept de pui: 400 grame
2-3 Cartofi medii
O jumatate de varza mica
2 Morcovi mici
4 caței de usturoi
200g iaurt
4 lingurițe de ulei de măsline (mergem pe mâna celui extravirgin, dacă tot suntem aici)
2 lingurițe de muștar de Dijon
4 lingurițe de oțet
o rosie mare
Murături după gust (eu iau câteva jumătăți de ardei gras și 2 castraveciori murați)
Opțional: o ceapă medie
Ketchup, sare, piper

Preparare:

Întâi, curățăm cartofii și îi tăiem rondele, putin mai groase, cam cât degetul mic. Îi punem pe o foaie de copt, într-o tavă și îi dăm la cuptorul încălzit la 200 de grade. Nu îi ungem cu nimic, îi punem pur și simplu așa la copt. Dacă nu îi doriți prea crocanți (fiindcă exteriorul va deveni destul de crocant), puteți să îi ungeți din 10 în 10 minute cu pensula cu apă. Doar dacă nu îi vreți crocanți – dacă nu vă deranjează așa, îi țineți cam 30 de minute (când sunt rumeniți bine, sunt gata!)

Acum cu cartofii la copt, este timpul să pregătim pieptul de pui: dacă nu este deja feliat, îl feliem tot așa, de grosimea degetului mic. Pieptul tăiat felii se pune pe grătar – nu este nevoie să ungem nimic cu ulei sau unt sau grăsime.

În timp ce se fac cartofii și puiul, putem să pregătim sosurile:

1. Sosul de “maioneză”: curățăm și mărunțim usturoiul ca pentru mujdei, apoi îl amestecăm cu iaurtul. Mergeți pe mâna unui iaurt cât mai tare, nu iaurt de băut. Gustul întregului amestec va fi perfect, nici nu veți simți că lipsește maioneza!

2. Sosul de muștar: acesta este opțional, nu toată lumea îl agreează, dar mie îmi place tare mult. Amestecăm într-un castronel sau pahar muștarul, 2 lingurițe de oțet și două lingurițe de ulei de măsline până la omogenizare. Eventual se poate înlocui oțetul cu sucul de la o jumătate de lămâie.

3. Pregătim și salata de varză: tocăm mărunt varza, dăm morcovul pe răzătoare și amestecăm totul cu 2 lingurițe de ulei, sare, piper și două lingurițe de oțet.

4. Roșia și murăturile le tăiem cubulețe, atât de mari pe cât le dorim. Dacă nu este sezonul murăturilor, le putem înlocui cu castraveți proaspeți. Optional, tăiem și ceapa mărunt pentru a îmbogăți gustul shaormei.

Când pieptul de pui este gata, se rupe franjuri (este comod cu mâna, dar se poate tăia și cu cuțitul dacă vreți) și ideal ar fi să și pregătiți shaorma, să nu se răcească puiul:

Pe lipia de shaorma, ungem întâi cu un strat din sosul de iaurt cu usturoi, apoi adăugăm puțin din cel de muștar. Peste, punem carne de pui, câteva rondele de cartofi, salată de varză și legumele tăiate (opțional ceapa), scrie www.sanatosvoios.ro.

Poftă bună!

Secretul frigăruilor perfecte! Adaugă un singur ingredient și vei obține un preparat ”de trei cuțite”... Încearcă un desert delicios, foarte ușor de preparat! Șarlotă cu fructe și migdale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x