Ingrediente
- 4 pulpe de pui
- 100 g pancetta afumata, porționată in cubulețe
- 2 lămâi
- 100 g măsline negre pentru gătit, deja condimentate
- 10 frunze salvie
- 2 grăunți de usturoi
- 350 ml vin alb
- 100 ml oțet alb de mere
- ulei de măsline
- sare, piper, chili
Mod de preparare
Se îndepărtează pielea de pe pulpele de pui.
Articolul continuă după reclamă
Usturoiul se curăță, se pisează cu sare și se amestecă cu salvie, zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Se marinează pulpele de pui cu această compoziție și se lasă la rece 30 de minute, după care se rumenesc în ulei încins, până devin aurii.
Se adaugă și cuburile de pancetta și se amestecă bine, până se rumenesc.
Se adaugă vinul și se lasă să fiarbă până se reduce, completând cu puțină apă și oțet de mere.
Se pun și măslinele și se potrivește gustul cu sare, chilii și piper.
Tiramisu cu mere... Ruladă de pui cu bacon și garnitură de piure din legume...