Ingrediente
- 3 cuișoare
- 2 păstăi de cardamon
- 1 păstaie de vanilie
- 1 baton de scorțișoară
- 1 l lapte de vacă
- 1 l lapte de cocos
- 500 g smântână lichidă
- 1 lime
- 1 kg orez
- 250 g mascarpone
- 4 ouă
- un praf de sare
- 8 caise uscate
- 300 ml suc portocale
- 100 g fulgi migdale
Mod de preparare
Se amestecă într-un vas, pe foc: cuișoarele cardamonul, păstaia de vanilie și batonul scorțișoară.
Se adaugă laptele de cocos, laptele de vacă și 2 linguri de smântână lichidă.
Se rade coaja de lime și se adaugă peste amestecul din vas și se lasă să fiarbă pentru un clocot sau două, apoi se strecoară și se îndepărtează toate mirodeniile.
Se adaugă orezul.
Se amestecă 2 gălbenușuri cu 2 linguri de mascarpone și se adaugă peste orezul din vas, când acesta este aproape fiert
Se mai rade puțină coajă de lime și se dă vasul la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.
Se servește decorat cu caise confiate și fulgi de migdale.
Vânătă la ulcică cu mozzarella... Tegamaccio toscano...