Iar dacă mai combinăm aluatul prăjiturilor cu morcovi și cu cacao sau ciocolată, vom avea un adevărat spectacol de culori și gust deosebit.
Ingrediente pentru rețeta de Prăjitură bicoloră cu morcovi și ciocolată:
- Pentru o tavă de 20/30 cm:
- 6 ouă
- 150 g zahăr
- 50 gr nucă măcinată fin
- 50 gr stafide
- 350 gr morcovi rași
- 150 gr faină
- 200 gr ciocolată amăruie
- 50 ml lapte
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de scorțișoară
- 1 praf de sare
Mod de preparare pentru Rețeta de Prăjitură bicoloră cu morcovi și ciocolată
Mai întâi se pun la bain marie 200 gr de ciocolată amăruie, 50 gr unt și 50 ml lapte. Se amestecă până se topesc ingredientele solide și se omogenizează compoziția. Se lasă la răcit.
Se pornește cuptorul și se setează la 180 de grade.
Pentru prepararea blatului de prăjitură cu morcovi, se începe prin a separa albușurile de gălbenușuri, ca la orice rețetă clasică de pandișpan.
Citește și: Rețeta de Tort de morcovi cu cremă de brânză!
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare apoi cu zahărul adăugat treptat obținând o bezea fermă. Se adaugă gălbenușurile, 100 gr de unt topit și ușor răcit, apoi 150 gr de făină cernută cu praful de copt și bicarbonatul.
Compoziția obținută se împarte în două părți nu chiar egale. În partea mai mică se adaugă compoziția de ciocolată și nuca măcinată fin. Iar în cealaltă parte se adaugă morcovii rași și scurși, scorțișoara, stafidele hidratate.
În tava tapetată cu hârtie de copt se întinde mai întâi aluatul cu morcovi, iar deasupra cel cu ciocolată.
Prăjitură bicoloră cu morcovi și ciocolată se coace pentru 35-40 de minute la 180 de grade.
Se lasă la răcit, apoi se porționează și se servește alături de cei dragi.
Rețetă sigură de Choux a la creme cu glazură de ciocolată, din caietul îngălbenit de vreme... Direct din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o minunată Rețetă de Ruladă aperitiv cu spana...