Live acumAsia Express - Drumul comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot. O armonie perfectă de arome și culori!

Cu blat de pandișpan frumos colorat și asortat cu vișine, cu un mousse de ciocolată, asortat și acesta cu vișine și cu o glazură de ciocolată neagră, Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot este o adevărată nebunie în farfurie ce te îmbie s-o devorezi instant.

Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot

Este delicioasă această Prăjiturăa Ciocolatina cu vișine din compot, dar și aspectuoasă, având o paletă de culori intense: un galben de la pandișpan, un roșu intens de la vișine, un maro mai deschis de la mousse și un maro intens, aproape de negru, de la glazură.

Rețeta de Prăjitură Ciocolatina cu vișine din compot - Ingrediente:


  • Pentru blat de pandișpan cu vișine:
  • 6 ouă
  • 175 gr zahăr
  • 150 gr făină
  • 150 g vișine din compot
  • 100 ml rom
  • 1 linguriță esență de rom
  • un vârf cuțit sare
  • Pentru mousse de ciocolată:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 200 g ciocolată cu lapte
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 150 g unt gras
  • 10 g gelatină
  • 150 g vișine din compot
  • Pentru glazură:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1-2 linguri frișcă lichidă
  • 50 g unt

Rețeta de Prăjitură Ciocolatina cu vișine din compot - Preparare

Blat de pandișpan cu vișine

Visinele se scot din compot, se scurg bine și se țin în rom 30 de minute, apoi se scurg bine.

Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează spumă albușurile cu puțînă sare și se adaugă treptat zahărul, mixandu-se în continuare până când se obține o bezea fermă. Se adaugă apoi gălbenușurile, esența de rom, făina în ploaie și vișinele scurse.

Se tapetează o tavă de 28/40 cm, cu hârtie de copt și se întinde compoziția de pandișpan în ea.

Se coace pandispanul cu vișine pentru 35 de minute la 180 de grade.

Mousse de ciocolată

Se pune frișcă într-un vas pe foc, iar când se încălzește bine, se retrage vasul de pe foc și se adaugă ciocolată ruptă în bucățele. Se amestecă energic până când se topește ciocolată și se omogenizează crema, apoi se lasă la răcit. Când este rece se spumează mixandu-se bine, apoi se amestecă cu untul, spumat și el și se adaugă gelatină hidratata în puțină apă, apoi diluată ușor la bain-marie. Se adaugă vișinele ținute în rom, ca și la pandișpan și tăiate în jumătăți, apoi se întinde crema peste pandispanul din tavă și se da tava la frigider cel puțin o oră pentru a se întări crema.

Glazura de ciocolată

Se pune ciocolată ruptă în bucăți, la bain-marie, împreună cu frișca și unt, se amestecă continuu, iar când se fluidizează se întinde rapid, peste crema întărită.

Se dă din nou tava la frigider pentru încă o oră, apoi se poate porționa frumos.

Spor și poftă bună!


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezonul 7 se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://antenaplay.ro/chefi-la-cutite-sezonul-7. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube