Este delicioasă această Prăjiturăa Ciocolatina cu vișine din compot, dar și aspectuoasă, având o paletă de culori intense: un galben de la pandișpan, un roșu intens de la vișine, un maro mai deschis de la mousse și un maro intens, aproape de negru, de la glazură.
Ingrediente pentru rețeta de Prăjitură Ciocolatina cu vișine din compot:
- Pentru blat de pandișpan cu vișine:
- 6 ouă
- 175 gr zahăr
- 150 gr făină
- 150 g vișine din compot
- 100 ml rom
- 1 linguriță esență de rom
- un vârf cuțit sare
- Pentru mousse de ciocolată:
- 200 g ciocolată amăruie
- 200 g ciocolată cu lapte
- 400 ml frișcă lichidă
- 150 g unt gras
- 10 g gelatină
- 150 g vișine din compot
- Pentru glazură:
- 200 g ciocolată amăruie
- 1-2 linguri frișcă lichidă
- 50 g unt
Mod de preparare pentru Rețeta de Prăjitură Ciocolatina cu vișine din compot
Blat de pandișpan cu vișine
Visinele se scot din compot, se scurg bine și se țin în rom 30 de minute, apoi se scurg bine.
Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează spumă albușurile cu puțînă sare și se adaugă treptat zahărul, mixandu-se în continuare până când se obține o bezea fermă. Se adaugă apoi gălbenușurile, esența de rom, făina în ploaie și vișinele scurse.
Citește și: Rețeta pentru Prăjitura Stropi de rouă. O nebunie de gusturi și arome și un adevărat spectacol în farfurie!
Se tapetează o tavă de 28/40 cm, cu hârtie de copt și se întinde compoziția de pandișpan în ea.
Se coace pandispanul cu vișine pentru 35 de minute la 180 de grade.
Mousse de ciocolată
Se pune frișcă într-un vas pe foc, iar când se încălzește bine, se retrage vasul de pe foc și se adaugă ciocolată ruptă în bucățele. Se amestecă energic până când se topește ciocolată și se omogenizează crema, apoi se lasă la răcit. Când este rece se spumează mixandu-se bine, apoi se amestecă cu untul, spumat și el și se adaugă gelatină hidratata în puțină apă, apoi diluată ușor la bain-marie. Se adaugă vișinele ținute în rom, ca și la pandișpan și tăiate în jumătăți, apoi se întinde crema peste pandispanul din tavă și se da tava la frigider cel puțin o oră pentru a se întări crema.
Glazura de ciocolată
Se pune ciocolată ruptă în bucăți, la bain-marie, împreună cu frișca și unt, se amestecă continuu, iar când se fluidizează se întinde rapid, peste crema întărită.
Se dă din nou tava la frigider pentru încă o oră, apoi se poate porționa frumos.
Spor și poftă bună!
Rețetă delicioasă de Aripioare crocante cu sos de ardei copți și muștar... Tot ce trebuie să știm despre delicioasele croissante și o Rețetă de Haioș din bucătăria ungurească...