Nu mai știți ce desert să pregătiți și pe cei dragi să-i mulțumiți?
Încercați prăjitura cu aluat fraged și budincă de vanilie cu mandarine și succesul va fi garantat!
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 450-500 gr făină
- 1 ou
- 250 gr unt
- 150 gr smântână
- 150 gr zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1 vârf cuțit cu bicarbonat de sodiu
- esența vanilie
- 1 praf sare
- Pentru budinca de vanilie:
- 2 ouă
- 150 g zahăr cu aromă de vanilie
- 500 ml lapte
- 150 g amidon
- 1 praf de sare
- 250 g unt
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 5-6 mandarine mari
Mod de preparare prăjitura cu aluat fraged și budincă de vanilie cu mandarine
Pentru aluatul fraged, untul se amestecă cu un praf de sare, zahărul, smântâna, ouăle și făina cernută cu praful de copt și bicarbonatul. Se frământă un aluat destul de dens.
2/3 din aluat îl dăm la frigider până pregătim budinca de vanilie, iar 1/3 la congelator, învelit în folie alimentară.
Pentru budincă, mixăm ouăle cu un praf de sare și zahărul vanilat până se spumează, adăugăm amidonul dizolvat în puțin lapte rece, apoi restul de lapte și transferăm vasul pe foc.
Amestecăm continuu până când budinca se îngroașă și începe să fiarbă pe margini.
Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm esența și untul tăiat în cuburi, omogenizăm compoziția și o lăsăm să se tempereze.
Întindem 2/3 din aluat în tava tapetată cu unt și făină și îl înțepăm din loc în loc cu o furculiță.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit, pentru 15 minute, la 180 de grade, apoi o scoatem, întindem budinca deasupra, peste budincă așezăm felii de mandarine și răzuim aluatul de la congelator peste ele.
Dăm din nou tava la cuptor pentru 10-15 minute, până când aluatul de deasupra este bine rumenit.
Lăsăm prăjitura să se răcească bine pentru a se întări budinca și a o putea porționa.
O servim pudrată cu zahăr.