În plus, nu ai nevoie de cine știe ce ingrediente, ci doar de câteva produse de baza care se află în majoritatea bucătăriilor.
Ingrediente necesare pentru cea mai delicioasă prăjitură cu mere
- 3 mere
- 2 ouă
- 140 g zahăr
- 60 ml ulei
- 150 ml lapte
- 200 g făină
- 1 pliculeț praf de copt
- scorțișoară
- 1 vârf de sare
- esență de vanilie
Cam așa se prepară delicioasa prăjitură cu mere și scorțișoară
Rețeta noastră se pregătește la tigaie, tocmai de aceea, avem nevoie de una care să se ridice la nivelul așteptărilor noastre. Noi am pregătit minunăția asta în tigaia regis stone cooper pans. Ne place foarte mult pentru că nu trebuie să adaugăm ulei sau alte grăsimi. Verdictul nostru: triplul strat antiaderent chiar își face treaba!
Să trecem efectiv la prepararea rețetei. Spălam bine bine merele, apoi le decojim și le curățăm de cotor, după care le tăiem felii subțiri. Aranjăm frumos merele în interiorul tigăii, fără să adaugăm ulei sau alte grăsimi. Dacă vrei ca preparatul tău să aibă un plus de savoare, poți folosi puțin unt pentru a unge baza tigăii. Amestecăm într-un bol ouăle, sarea, esența de vanilie, scorțișoara, zahărul, uleiul și adaugăm făina peste care am adaugat praful de copt. Omogenizăm întrega compoziție și o turnăm în tigaia cu merele tăiate feliuțe.
Acoperim tigaia cu un capac pentru 20-25 de minute la foc mediu. Ideal ar fi să acoperi tigaia cu un capac prevăzut cu orificiu de evacuare a aerului in interior. După cele 20-25 de minute, minunatia este gata și poate fi servită atât caldă, cât și rece alături de o cupă de înghețată.
Poftă buna!
Ruladă cu foaie de cacao și cremă de mascarpone cu ciocolată alba și căpșuni... Rețetă de desert cu căpșuni. Rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni...