Rețetă simplă și delicioasă de Prăjitură din albușuri cu ciocolată și sos caramel

Pentru că adesea ne întrebăm ce desert să preparăm din albușurile rămase de la alte preparate, altceva decât clasicele bezele, iată o Rețetă simplă și delicioasă de Prăjitură din albușuri cu ciocolată și sos caramel.

Prăjitură din albușuri cu ciocolată și sos caramel

Cu textură ușor umedă și densă, cu aromă de mentă, sau rom, după preferințe, va avea un succes garantat această minunată Prăjitură din albușuri cu ciocolată și sos caramel!

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta de Prăjitură din albușuri cu ciocolată și sos caramel:


  • 6 albușuri
  • 150 gr zahăr
  • 150 gr făină
  • un vârf linguriță sare
  • 150 gr unt
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 2 lingurițe esență de mentă/rom
  • 5 gr praf de copt
  • un vârf cuțit cu bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • sos caramel și frunze de mentă, pentru decor

Rețeta de Prăjitură din albușuri cu ciocolată și sos caramel - Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Topim ciocolata împreună cu untul și lăsăm compoziția să se tempereze ușor.

Mixăm albușurile spumă, presărate cu sare, apoi adăugăm zahărul, lingură cu lingură, iar după ce bezeaua s-a întărit, se toarnă în fir subțire, compoziția de ciocolată cu unt, ușor caldă. Se omogenizează compoziția rezultată, apoi se adaugă făina cernută cu praful de copt, bicarbonatul stins în zeama de lămâie și esența de mentă, sau de rom.

Compoziția se întinde într-o tavă de 25/25 cm, tapetată cu hârtie de copt și se va coace la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Bicarbonatul adăugat în compoziție, o va face să devină mai densă și mai sfărâmicioasă.

Pentru a prepara sos caramel, vedeți AICI REȚETA!

Ultimele știri